HBB’den Millet Parkında ‘Sevimsiz Mikroplar Gösterisi’

0
85

Her yıl 5- 11 Haziran tarihleri arasında çevre konusuna dikkat çekmek amacıyla kutlanan Dünya Çevre Haftası, bu yıl da bir dizi etkinliğe sahne olacak. Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından her yıl bir haftaya yayılan etkinlikler ile kutlanan Çevre Haftası bu yılda düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak. Çevre Haftası dolayısıyla İskenderun Millet Parkında yarın çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Doğanın ve canlıların korunması, çevrenin temiz tutulması, temiz çevrenin insan sağlığı üzerindeki etkileri konularına dikkat çekmek ve bu konuda duyarlılık yaratmak hedefiyle düzenlenen etkinliklere genç yaştaki öğrenciler de dâhil ediliyor.

Bu yıl düzenlenecek tiyatro gösterisi, çocuklara yönelik yüz boyama etkinlikleri çevre dostu çocuklar ile buluşturulacak. Etkinliklerde, çocukların çevrenin korunması noktasında duyarlı bireyler olarak yetişmesi amaçlanacak. 11-12 Haziran günlerinde Antakya, İskenderun ve Samandağ ilçelerinde gerçekleşecek etkinliklerin içeriği ise şöyle:

Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında, 11 Haziran 2019 Salı günü (bugün) Antakya Atatürk Parkında saat 15.00’da Sevimsiz Mikroplar Tiyatro Gösterisi (HBB Tiyatro Topluluğu), Çocuklara yönelik animasyon gösterisi, Ekologic Kids Spor Kulübü dans gösterisi gerçekleştirilecek. Etkinlik alanında TEMA ve Antakya Çevre Koruma Derneğinin stantları kurulacak.

Samandağ Sıdıka Bedia Kara Okulunda da saat 18.00’da Boran Spor Kulübü tarafından bisiklet ve temizlik etkinliği gerçekleştirilecektir.

12 Haziran 2019 Çarşamba günü (yarın) ise İskenderun Millet Parkında saat 15.00’da Sevimsiz Mikroplar Gösterisi (HBB Tiyatro Topluluğu), Çocuklara yönelik animasyon gösterisi, Ekologic Kids Spor Kulübü dans gösterisi gerçekleştirilecek. Antakya Doğa, Sanat ve Turizm Derneği tarafından müzik dinletisi gerçekleştirilecek. (Haber: Meral SADREDİN)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here