Mühendisler için ‘Kep Atma’ Zamanı!

0
135

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimi Fakültesi’nin mezun ve mezun adayı öğrencileri; İSTE Merkez Kampüste düzenlenen törenlerle ile geleceğe uğurlandı.

Gün içinde her bölüm kendi öğrencileri ile bir araya geldi ve vedalaştı. Akşamüzeri, öğretim elemanları ile birlikte, öğrencilerin ve velilerin katıldığı fakültedeki tören de herkes için duygu dolu anlara sahne oldu. Törende; İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin bölümlerinden mezun olacak öğrenciler, kendileri için ayrılan stantlarda yerlerini aldılar. Saygı Duruşu’nda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Tören, İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Eyyuphan Yakıncı’nın konuşmasıyla devam etti.

Davetlilere teşekkür ederek ve öğrencileri tebrik ederek söze başlayan Prof. Dr. M. Eyyuphan Yakıncı, öğretim elemanlarına seslenerek; “Bu şeref tablosunun en büyük mimarı sizlersiniz. Üniversitemize geldikleri günden beri cevher gibi işlediğiniz sevgili öğrencilerimizi iş yaşamında ve sosyal yaşamlarında çeşitli başarılara imza atacak bireyler olarak yetiştirerek, bu güne getirdiniz, onlara sadece mesleklerinde yetkin hale gelecekleri bilgileri öğretmekle kalmadınız, aynı zamanda bir birey olarak sorumluluklarını bir ekibin parçası olarak paylaşmayı ve dayanışmayı bir üniversite mezunu olarak topluma karşı görev ve sorumluluklarını öğrettiniz.

Genç mühendislerimizin bundan sonraki zaman içerisinde yapacakları başarılı çalışmalar sizleri de onurlandıracaktır Çabalarınız için genç mühendislerimiz ve velileri adına hepinize şükranlarımı sunuyorum. Son söz olarak sizlerden tek isteğim sizleri bugünlere kadar her türlü fedakârlığı göğüsleyerek yetiştiren ailenizi ülkenizi ve üniversitenizi unutmamanızı talep ediyor, bundan sonraki hayatınızda hepinize üstün başarılar diliyorum. Hayatta hep hoşgörülü olunuz. Yolunuz açık olsun” dedi.

İSTE Yeni Kütüphane önünde gerçekleştirilen Toplu Kep Atma Töreninde Mezun adayı öğrenciler sırasıyla sahneye gelerek hocalarından başarı belgelerini aldılar. Belgelerini alan öğrenciler hep birlikte kep atmak için yerlerini aldılar. Taze mezunların yeni hayatlarına adım attıkları kep atma anları ve ailelerinin gururlu bakışları görülmeye değerdi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here