HBB Zabıta Daire Başkanlığı’ndan İskenderun Kasap Esnafıyla İstişare Toplantısı

0
160

kasaplar odası1Kadıoğlu: “Esnaf Hemşerilerimizle Diyalog Halinde Olmaya Devam Edeceğiz”

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Zabıta Dairesi Başkanlığı, yetki ve sorumluluğu kapsamında olan mezbahane ve hayvan pazarlarında faaliyet gösteren esnafın var olan sorunlarını konuşmak ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini beraber üretmek adına İskenderun Kasaplar Odası Başkanı Mustafa Er ve Yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Toplantıya HBB Zabıta Daire Başkanı Edip Kadıoğlu, HBB Zabıta Daire Bşk. Mezbaha, Veterinerlik, Gıda Kontrol Şube Müdürü Ahmet Kilisli ve HBB Zabıta Daire Başkanlığı 3. Bölge Şube Müdürü Ahmet Keskin ile İskenderun Mezbahane Sorumlusu Osman Sert katılım gösterdi.

Eksikliklerin Giderilmesi ve Kaçak Et Kesiminin Engellenmesi Konuları Ön Plana Çıktı

Gerçekleşen toplantıda, kasap esnafının ruhsatsız işyerleri, kaçak et kesiminin engellenip damga vurma zorunluluğu, ihtiyaç duyulan yerlere hayvan pazarı ve modern mezbaha talebi gibi konulara yönelik kasap esnafıyla görüş alışverişinde bulunuldu.

Karşılıklı görüş alışverişlerinin çözüm istişarelerine dönüştüğü görüşmede, HBB’nin mevcut yasalar ve mevzuat çerçevesinde kasap esnafının sorunlarını azaltacak uygulamalarından duyulan memnuniyet dile getirildi.

Toplantıyla ilişkin açıklamalarda bulunan HBB Zabıta Dairesi Başkanı Edip Kadıoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın esnaf hemşerilerinin rahat ettirilmesi ve sorunlarının çözümü noktasında sürekli diyalog kurulması talebi doğrultusunda bu tür toplantıların önemli olduğuna dikkat çekti.

İl genelindeki esnafın sorunlardan arındırılarak uygulanan çözümlerle yüzlerini güldürmeyi hedeflediklerini vurgulayan Kadıoğlu, mezbahalar içindeki kurallara uyulup kanunlara uygun davranılması ve kaçak et kesiminin engellenip kayıtlar tutulması hususunda denetimlerin düzenli bir şekilde devam edeceğini ifade etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here