HBB’den Besicilere Ücretsiz Gübre Desteği

0
142

gübre desteği1Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Park – Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından kalite ve verimi arttırmak amacı ile besicilere meralarda kullanılmak üzere Amonyum Nitrat gübresi dağıtımı gerçekleştirildi.

Tarımda, hayvancılıkta, sanayide, turizmde, ticarette ve ekonomik olarak nitelenebilecek tüm faaliyetlerde Hatay’ın gelişimini ve kalkınmasını ön planda tutarak çalışmalar yapılmasına ön ayak olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, hemşerilerine bu bağlamda büyük destek vererek insan odaklı sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ediyor.

gübre desteği2

2055 Dönümlük Alanda Kullanılacak 45.000 Kilogram Amanyum Nitrat Gübresi Dağıtıldı

HBB Park- Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekipleri tarafından çayır ve meraların vasfını korumak, bu alanlarda otlatılan hayvan sürekliliğini sağlamak amaçlarıyla 45.000 kilogram amonyum nitrat gübresinin besicilere dağıtıldığı ifade edildi.

Dağıtım, Mera Hayvancılığının Önemli Ölçüde Yapıldığı Mahallelerde Gerçekleşti

HBB ekipleri, ücretsiz gübre dağıtımını mera hayvancılığının önemli ölçüde yapıldığı Antakya’ya bağlı Suvatlı, Kırıkhan’a bağlı Saylak, Kodallı, Ilıkpınar, Abalaklı mahallerinde gerçekleştirdi. Dağıtımı ücretsiz yapılan gübrenin toplamda 2055 dönümlük alanda kullanılarak meralardaki verimliliği arttırması planlanırken, bu anlamda gerçekleşecek mera verimliliğinin hayvanlardaki verim ve kaliteyi de etkileyeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here