HBB Savaş Mağdurları Korosu’ndan Başkan Savaş’a Ziyaret

0
133

Sar Yardımlaşma Derneği Başkan’ı Muhammed Kindavi ve HBB Savaş Mağdurları Korosu Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı HATMEK’teki çalışma ofisinde ziyaret etti.

Medeniyetler Korosu Şefi Yılmaz Özfırat’ın da katıldığı ziyarette, barışa ve kardeşliğe katkı sağlamak için HBB ve Sar Derneği tarafından Hatay’da kurulan ‘HBB Savaş Mağdurları Korosu’nun üyeleri ve Başkan Kindevi, savaştan kaçarak Hatay’a sığınan Suriyeli mültecilere yardım eli uzatan Başkan Savaş’a teşekkürlerini iletti.

‘Barış Elçileri’ olarak adlandırdığı savaş mağduru çocuklarla bir araya gelen Başkan Savaş; “Ülkemizde ve şehrimizde misafir ettiğimiz Suriyeli vatandaşlarımızın misafirlikleri sürecinde çocuklara savaşın kötü yüzünü unutturabilmek ve psikolojik destek verebilmek amacıyla bu koroyu kurduk. Bizler diliyoruz ki Ortadoğu’daki savaş bir an önce bitsin ve barış türküleri söyleyen çocuklarımız, aileleriyle birlikte kendi yurtlarına dönebilsin” ifadelerini kullandı.

Teşekkür ziyaretinin sonunda görüşlerini bildiren Kindavi; “Çocuklar bizim geleceğimiz ve onların geleceğine şekil vermek bizlerin elinde. Hatay’da barınan Suriyeli çocuklar için bugüne kadar yaptığınız yardımlar ve gerçekleştirdiğiniz çalışmalardan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Diliyorum ki Hatay’ın yanı başında gerçekleşen savaş bir an önce son bulur ve Hatay bu savaştan daha fazla yara almadan çıkabilir” açıklamalarında bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here