“Hatay’da İç Kargaşa Çıkarılması Amaçlanıyor”

0
152

CHP’li Vekil Dudu, Arsuz’da Mezarlık ve Türbelere Yapılan Saldırı Hakkında Konuştu: “Hatay’da İç Kargaşa Çıkarılması Amaçlanıyor”

Arsuz’daki mezarlık ve türbelere yapılan saldırıları kınayan Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu, yaşananların, referandumda Hatay’dan ‘Hayır’ sonucu çıkmasıyla alakalı provokasyon amaçlı saldırılar olduğunu öne sürdü.

Halk oylamasında seçmenin yüzde 76.72’sinin “Hayır” oyu verdiği Arsuz’da iç barışı bozmak ve halkın bir kesimini tahrik etmek için Alevi vatandaşlara ait mezarlık ve türbelere alçakça saldırılar yapılmaya başlandığını kaydeden Milletvekili Dudu; “Gözcüler Mahallesi Asri Mezarlığı’ndaki mezar taşları kırılmıştır. Bu saldırı, halkın manevi değerleri açısından önemli Türbeye yönelik saldırı ile devam etmiştir. Gözcüler Mahallesi’ndeki bu saldırıların ardından Hacıahmetli Mahallesi’ndeki Türbeye de saldırı düzenlenmiştir. Hem kişisel hem ulusal tarihimizin bir parçası olan mezarlıklarımız, hepimizin ortak değeridir. Yaşam kadar ölümün de hayatın bir parçası olduğunu hatırlatan, her biri bu vatana canıyla kanıyla emeğiyle değer katmış büyüklerimiz ve atalarımızın ebedi istirahat yeri olan mezarlıklara yapılan saldırı, aslında toplumsal barışı bozmaya yönelik saldırıdır. Manevi, dinsel, inançsal ve tarihsel öyküleri ile ortak kültürümüz olan Türbelere yapılan saldırı, ortak değerlerimize yapılan saldırıdır.

Bu çirkin saldırıları nefretle kınıyorum. Toplumun her kesimi için önemli olan mezarlık ve türbelere yapılan saldırı ile Hatay’da kaos ve iç kargaşa çıkarmayı ve mezhepsel hassasiyetleri kaşımayı amaçlayan bu provokasyonu gerçekleştirenlerin mutlaka yakalanması ve adalete teslim edilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Referandum süresi boyunca yaşanan ayrışmanın etnik ve mezhepsel zemine taşınmasının herkes için ağır sonuçları olacağını savunan CHP’li Vekil Dudu; “Hatay, 1000 yıldır yaşattığı barış ve kardeşlik iklimi ile sadece Türkiye için değil Ortadoğu için de en güzel örnektir. Alevi’si, Sünni’si; Arap’ı, Kürdü, Türkü; Müslüman’ı, Hristiyan’ı ve Yahudi’si ile tüm renklerin kardeşçe yaşadığı bir mozaiktir. Bu mozaiği bozmayı amaçlayan gizli ellere fırsat verilmemelidir.

Bu çerçevede Hatay’da yaşayan vatandaşlarımızı itidalli olmaya ve hükümet yetkililerini de saldırıyı gerçekleştirenleri yakalayarak yargı önüne çıkarmaya, türbe ve mezarlıklarda güvenlik önlemleri almaya çağırıyorum” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here