Hatay Milletvekili Can Atalay ve Omuz Omuza Yürümek…

0
28

Hava yine soğuktu. 6 Şubat 2023 anısına İskenderun Kaymakamlığı önünde sabaha karşı 04.00’da toplandık. Şehit Pamir Caddesi üzerinden Pac istikametine doğru ‘Sessiz Yürüyüş’ gerçekleştirmek için oradaydık. Gece karanlığında hemen yanı başımda Hatay Milletvekili Can Atalay’ı gördüm. Elbette gözlerime inanamadım. Meğer sessiz sedasız tahliye olmuş ve ayağının tozuyla İskenderun’a gelmiş. Büyük bir sevinçle elimi uzatarak “Hoş geldiniz Can bey. Geçmiş olsun” dedim. Milletvekilim, milletvekilimiz Can Atalay “Hoş bulduk. Teşekkür ederim” dedi.

Kısa bir sohbetin ardından Can Atalay “Doğan bey sizinle burada karşılaşmamız iyi oldu. En başından beri yönetmenliğini yaptığınız gazetenizin ve kişisel olarak sizin bana olan desteklerinizi biliyorum. Tüm yayınlarınızı ve sosyal medya paylaşımlarınızı hem ekibim hem de ben kendim bizzat takip ettik. Desteğinize ve yüreğinize sağlık… Bundan böyle Hatay’ı ardından Türkiye’yi karış-karış dolaşacağım. İlk fırsatta gazeteniz İskenderun’u ziyaret etmek istiyorum. Birlikte birer çay içer biraz laflarız” diye konuştu.

Can Atalay vekilime teşekkür ederek “Kapımız size de açık. Buyurun gelin memnun oluruz. Sizi de ağırlamaktan onur duyarız” dedim.

Hatay Milletvekili Can Atalay ile omuz omuza yürümeye başladım. Sessiz yürüyüş benim için daha anlamlı bir hale gelmişti. Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu ispatlanmış, Hatay halkının özgür iradesiyle seçtiği Can Atalay’ın milletvekilliği iade edilmiş artı gecikmeli de olsa cezaevinden tahliye edilmişti.

Pac mevkiine geldik. Depremde yaşamını yitiren yurttaşlarımızın anısına saygı duruşunda bulunduk. Milletvekili Can Atalay ile birlikte Kuran-ı Kerim Tilavetini ve duaları dinledik, birlikte ‘Amin’ dedik.

*Hukuksuz, Devlet Olmaz…

Pac mevkiinden ayrılırken Can Atalay “Doğan bey biliyorsun. Hak ihlali sadece benim şahsıma yapılmadı. Benim şahsımda Yüce Türk Milletine yapıldı. Dolayısıyla mesele Can Atalay davası olmaktan çıkmış, milli iradenin, milli egemenliğin, TBMM’nin ve Anayasa Mahkemesi’nin beraberinde de hukukun çiğnenmesi noktasına gelmişti.

Eğer birileri hak, hukuk, Anayasa Mahkemesi, kişisel özgürlüklerin ihlali noktasına giderse, ülkede her önüne gelen kendi yasasını, kendi adaletini uygulamaya kalkar ki bu durum kaos, kargaşa, şiddet ve vahşet yaratır. Toplum düzeni bozulur, ülke birlik ve bütünlüğünü kaybedebilir. Bunlar son derece tehlikeli girişimlerdir. Hukuksuz devlet olmaz. Adaletsiz ülke yönetilemez. Hukuk evrenseldir ve hukuka uydukça, hukukun üstünlüğü esas alındıkça ülkeler medeniyetler yarışında derece alırlar…” şeklinde konuştu.

*Can Atalay, Hatay Halkının Sözcüsü, Avukatı ve Milletvekili Olacak

Can Atalay cezaevinde boş durmamış. Hatay’ın acil barınma ve mesken sorununa kafa yormuş. Hatay’ın ve depremzede illerde acilen yapılacakları planlamış. Gerek Hatay genelinde gerekse depremden zarar gören illerde, yetersiz malzemelerle çürük bina inşa eden müstakil müteahhitler ile kalitesiz bina yapan kurumsal ne kadar inşaat firması varsa, söz konusu inşaatlara izin verenleri de işin içine katıp,  hepsine dava açıp, mağdur vatandaşların tazminat almalarını sağlayacakmış.

Bunları gezip, yürüyüp açıklayacak, yapılması gereken işleri sürekli TBMM gündemine taşıyacakmış. Hatay’da zaman içinde ziyaret etmediği ilçe kalmayacakmış. Ayrıca Soma Faciası, Hızlı Tren Faciası, ülkede bazı zeytinliklerin haksız ve hukuksuz kesimiyle de ilgili çalışmaları olacakmış.

Anlayacağız Can Atalay eskiden olduğu gibi yine hemen her yerde mağdurun ve haksızlığa uğrayanların yanında olacak. Bir başka anlatımla Can Atalay Hatay Halkının, depremzede illerin ve Türkiye’nin milletvekili, sözcüsü, avukatı ve hamisi olacak…

*Banayasa’dan Uzak Durup Anayasa’yı Esas Alacağız

Hatay Milletvekili Can Atalay benden ayrılmadan son olarak “Doğan abi. Ben dahil hepimiz faniyiz. Bir gün hepimiz yaşama veda edeceğiz. Ben yaşama veda edersem bu her şeyin sonu demek değildir. Her birimiz hukukun üstünlüğünü savunur, her birimiz hak ihlallerine karşı çıkarsak yani her birimiz birer Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Uğur Mumcu, Prof. Dr. Muammer Aksoy, Bülent Ecevit, Prof. Dr. Türkan Saylan, Can Atalay ve birbirinden kıymetli daha binlerce değerli isimden biri olursak, ülkemizde hukukun üstlüğünü tesis eder, Anayasa Mahkemesi’nin baş mahkeme olduğunu ispatlarız. Aksi olursa, Anayasayı, kendine göre şekillendirip ‘Banayasa’ yapanları sıklıkla görebiliriz ki bu devletin çöküşü demektir…” dedi.

*Can Atalay, Sen Hatay’ın ve Türkiye’nin Milletvekilisin…

5 Şubat gece yarısından beri ayaktaydım. Eve gidip bir iki saat uyumaya karar verdim. Çekyata uzandım. Vücudum yorgun düşmüştü. Uykuya daldım. Çekyatın yanı başındaki televizyonun sesiyle uyandım. Bir televizyon kanalı, 30 Ocak 2024 tarihli TBMM oturumu haber olarak tekrarlıyordu. TBMM Meclis Başkan Vekili AKP’li Bekir Bozdağ “Can Atalay’ın milletvekilliği düşmüştür. Oturuma 15 dakika ara veriyorum” diye konuştu.

Bekir Bozdağ’ın son cümlesiyle kendime geldim. Meğer gördüklerim rüyaymış. “Ben yaptım, biz yaptık oldu. Can Atalay’ın Milletvekilliği düştü” hadisesi ise acı bir gerçekmiş. Peki, bu oldubitti’yi kabullenecek miyiz?

Ben kendi adıma kabullenmiyorum. Ülkemizde mutlaka hukukun üstünlüğü kabul edilecek ve Can Atalay eninde sonunda Hatay Milletvekili olarak bizlerle kucaklaşacaktır. Seni bekliyoruz Can Atalay. Sen hala bizlerin yani Hatay’ın ve Türkiye’nin milletvekilisin…

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here