Deprem Şehitleri Mezarları Başında Anıldı

0
11

On binlerce vatandaşımızı yitirdiğimiz 6 Şubat felaketinin yıldönümünde, tüm Hatay genelinde olduğu gibi kentimizde de çeşitli anma etkinlikleri düzenlendi.

İskenderun Kaymakamlığının organizesinde gerçekleştirilen ve binlerce İskenderunlunun katılım gösterdiği ‘Sessiz Yürüyüş’ ve anma töreni sonrası, yitirdiğimiz canlar mezarları başında da anıldı.

Çankaya Mezarlığı Deprem Şehitliği ve Karaağaç Asri Mezarlığında düzenlenen programda deprem afetinde ebediyete irtihal eden hemşerilerimiz için Kur’an-ı Kerim okunarak duaların edildi. Ailelere başsağlığı dilenirken, yitirilen canların mezarlıklarına karanfil bırakıldı.

Gerçekleştirilen ziyarete Enerji ve Tabii Kaynakları eski Bakanı Fatih Dönmez, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Ak Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Hatay Büyükşehir Belediyesi İskenderun Koordinatörü Murat Yavuz Savaşçı, merhum depremzede vatandaşların aileleri katıldı.

6 Şubat nedeniyle ayrıca, tüm mezarlıklarda gün boyu Kuran-ı Kerim tilaveti de okutuldu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here