Hain Saldırıda 2 Polisimizi Şehit Verdik!

0
100

Şehitlerimizin Naaşları Düzenlenen Törenin Ardından Memleketlerinde Toprağa Verildi

Serinyol’da Trafik Kontrol noktasına yapılan terör saldırısında 2 polis şehit olurken 1 polisimiz de ağır yaralandı.

Devriye görevi yapan asayiş ekiplerine düzenlenen silahlı saldırı sonrası çıkan çatışmada ağır yaralanan polis memurları Hayrettin Mennan ile Bayram Bozdoğan şehit olurken, 1 polisimizin tedavisi ise devam ediyor.

Şehit olan polis memurları Bayram Bozdoğan ve Hayrettin Mennan’ın naaşları düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Dün akşam Antakya ilçesi Derince mevkisi, Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Sökmen Kampusu yakınında, Bölge Trafik Müdürlüğü arkasındaki eski MKÜ Yolu üzerinde uygulama yaparken teröristlerin saldırısı sonrası çıkan çatışmada şehit olan polis memurları Bayram Bozdoğan ile Hayrettin Mennan için İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi.

Hatay Valisi Erdal Ata törende yaptığı konuşmada; “Görevlerini yaparken teröristlerin hain saldırısında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Türkiye üzerinde, Ortadoğu’da sınırlar yeniden dizayn edilmek isteniyor. Ortadoğu’da sınırlar emperyalist devletler tarafından yeniden çizilip bölgedeki devletlerin parçalanarak bölünerek daha kolay yönetilebilir hale gelip bölgede petrol ve doğalgaz yataklarına el koymak için bir senaryo yıllardan beri ortaya koyuluyor. Bunun bir parçası da Doğu ve Güneydoğusunun ülkemizden koparılarak ayrı bir devlet kurma hedefleri var. 30 yıldan beri Türkiye terörle mücadele ediyor. Bu bölgede yaşamanın ağır bir faturası bedeli var. Nasıl ki bizden önceki kuşaklar vatanımızın bağımsızlığına ve özgürlüğüne kavuşması için mücadele etmişse bizlerde, yüzbinlerce şehit vermişlerse bizde bu topraklarda vatanımızın birlik ve bütünlüğünü korumak için şehit vermek zorunda kalacağız” dedi.

Daha sonra şehit polislerin naaşları yapılan dualarından ardından memleketleri Osmaniye’ye gönderildi. Ev hanımı Hilal Bozdoğan ile evli ve İlayda (14) Burak (13) Funda (6) adlı 3 çocuk babası olan şehit polis memuru Bayram Bozdoğan’ın naşı Osmaniye Asri Mezarlık Kompleks Camisi’nde kılınan öğle namazının ardından Asri Mezarlık Şehitliğinde toprağa verildi.

Anne ve babası vefat eden, ev hanımı Selver Mennan ile evli, 13 yaşında Turan Mennan adında oğlu bulunan şehit polis memuru Hayrettin Mennan’ın naşı ise Hasanbeyli ilçesi Kalecik Köyü Camisinde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığındaki şehitliğe defnedildi.

Operasyon Sürüyor

Hatay’da 2 polisin şehit olduğu ve bir polisin de yaralandığı terör saldırısı sonrası bölgede başlatılan geniş çaplı operasyon sürüyor. Merkez Antakya ilçesinde, polis ekibine yönelik, terör örgütü PKK tarafından düzenlendiği bildirilen silahlı saldırı sonrası, bölgeye çok sayıda özel harekât ile çelik yelekli polis ekibi sevk edildi. Uzun namlulu silahlarla bölgede arazi araması yapan ekipler, saldırının gerçekleştiği bölgenin yaklaşık bir kilometre uzağında terk edilmiş halde 31 AT 190 plakalı bir otomobil buldu. Araç, uzman ekiplerce yapılan ilk incelemenin ardından, detaylı şekilde inceleme yapılmak üzere çekiciyle Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Öte yandan, güvenlik güçlerinin teröristlerin bulunması için yürüttüğü çalışmalara insansız hava aracıyla da destek verildiği bildirildi.

Bu arada, şehit polislerin cenazelerinin bulunduğu Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne gelen çok sayıda vatandaş ellerindeki Türk bayraklarıyla teröre tepki gösterdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here