Güzel; “14 Mart’ı Tıp Bayramı Olarak Kutlayamıyoruz”

0
142

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Türk Tabipler Birliği adına konuşan Fesih Güzel, yıllardır sağlık çalışanları, sağlık sistemimizde yaşanan olumsuzluklar sebebiyle 14 Mart’ı tıp bayramı olarak kutlayamadıklarını belirtti. Yeni sağlık bakanına da seslenen Güzel; “Halk ve emekçiler yararına bir sağlık sistemi inşası için birlikte çalışmaya hazırız” dedi.

İskenderun Devlet Hastanesi A/Blok önünde toplanan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Türk Tabipler Birliği üyeleri, burada basın bildirisi okuyup ardından da tutuklu bulunan hekimlere kart gönderdiler. Basın bildirisini okuyan SES İskenderun Temsilcilik Başkanı Fesih Güzel; “Önceki Sağlık Bakanı Dr. Recep Akdağ tüm itirazlarımıza rağmen kararlılıkla yürüttüğü ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’ sayesinde geride bir sağlık çalışanları enkazı bırakarak görevden alındı. Türkiye’de sağlık ortamının sayısız sorunları var. Yeni sağlık bakanının göreve gelmesiyle birlikte sorunlarımızdan acil olan 14 tanesine 14 Mart Tıp Bayramına kadar yanıt beklediğimizi ifade ettik, Türk Tabipler Birliği heyeti bizzat ziyaret ederek, bakana talepleri iletti. Bugüne kadar bir yanıt gelmiş değil. Ancak yeni Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun acil ve hayati taleplere duyarsız kalmayacağına inanmak istemektedirler. Bugün 14 Mart Tıp Bayramı; ancak yıllardır sağlık çalışanları, sağlık sistemimizde yaşanan olumsuzluklar sebebiyle 14 Mart’ı tıp bayramı olarak kutlayamamaktadır.

Bu güne kadar sağlık hakkı mücadelesi ile sağlık çalışanlarının ekonomik, özlük, demokratik hakları için mücadeleyi bir arada yürüttük. Yeni sağlık bakanına da sesleniyoruz; halk ve sağlık emekçileri yararına yapacağınız her türlü faaliyeti destekleriz. Halk ve emekçiler yararına bir sağlık sistemi inşası için birlikte çalışmaya hazırız. Politikalarınızda ısrarcı olmanız ve taleplerimizin yanıtsız kalması durumunda; geçmişte göstermiş olduğumuz mücadelemizi daha da büyütme kararlılığında olduğumuzdan kuşku duyulmamalıdır” şeklinde konuştu.

Hekimlere yönelik şiddetin devam ettiğinin de altını çizen Güzel, “Gaziantep’te Op. Dr. Ersin Aslan’ın ölümü ile doruğa ulaşan ve toplumun gündemine giren hekimler başta olmak üzere sağlık çalışanlarına yönelik şiddet devam ediyor. Ayrıca, sağlık çalışanlarının kaldırılmasını ısrarla talep ettiği Alo 18 SABİM şikayet hattı, bir doktorun canına mal oldu. Dr. Melike Erdem, SABİM hattından yapılan hasta şikayeti üzerine savunmasını verdikten sonra hastanenin 6. katından atlayarak intihar etti” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here