Başarılı Projeler Nisan Ayında Açıklanacak!

0
47

DOĞAKA’nın 44. Yönetim Kurulu Toplantısı İskenderun’da Yapıldı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOĞAKA) 44. Yönetim Kurulu toplantısı İskenderun’da düzenlendi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan toplantıya, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, DOĞAKA Kalkınma Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu, DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda, 2012 yılı Mali Destek programları ilerleme süreçleri, Güdümlü Proje Uygulamaları, 2013 yılı SODES programı uygulamaları, 2013 yılı Çalışma Programı ve bütçe  revizyonu, 2011 yılı mali destek projeleri, bölgemizde 2012 yılı içerisinde yaşanan sosyoekonomik değişimler, 2012 yılı faaliyet raporu, AB Fonları için Ajans tarafından hazırlanan projeler, Emitt Fuar Stand malzemeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Ajans uzmanlarına yönelik yurt dışı çalışma ziyaretleri,  Los Angeles Anadolu kültürleri ve yemek festivali, İtalya ve İspanya çalışma ziyaretleri hakkında bilgilendirme sunumları yapıldı.

Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçi Mali Destek Programı kapsamında başvuru yapan işletmelere eğitim programlarının ve bilgilendirmelerin tamamlandığını duyuran Hatay Valisi Celalettin Lekesiz Hatay’dan 100, Kahramanmaraş’tan 93 ve Osmaniye’den 22 proje başvurusunun, yapılacak değerlendirmelerin ardından başarılı bulunan projelerin hayata geçirileceğini söyledi. Vali Lekesiz, Nisan ayında başarılı projeleri ilan edeceklerini belirtti.

Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye illerini kapsayacak şekilde yeni Bölge Planı hazırlıklarının yapıldığını anlatan Vali Lekesiz Mevcut Durum Tespiti ve Analiz çalışmalarının yürütüldüğünü kaydetti. Vali Lekesiz, plan hazırlıkları kapsamında Nisan ve Mayıs aylarında analiz ve strateji geliştirme çalışmalarına devam edileceğini kaydederek; “Bunların yanı sıra son dönemde Ajans faaliyetleri arasında ağırlığı artmaya başlayan bir diğer önemli konu yatırımcılara yönelik süreç danışmanlığıdır. Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinde faaliyette bulunan Yatırım Destek Ofislerince, üç ilimizin mevcut durumu ve potansiyel yatırım alanlarına ilişkin bir tanıtım yayını hazırlığı yürütülmekte olup önümüzdeki dönemlerde yatırımcılara yönelik daha etkin bir çalışma döneminin altyapısı oluşturulmaktadır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here