Günümüzün Popüler Tedavi Yöntemlerinden Biri: Kinesiotape

0
338

Bir fizik tedavi yöntemi olan ve günümüzde popüler bir tedavi yöntemleri arasında bulunan Kinesiotape uygulaması, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde başarılı bir şekilde gerçekleştiriliyor.

Mustafa Kemal Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalında Fizyoterapist olarak görev yapan Uzman Deniz İnanoğlu yaptığı açıklamada, fizyoterapide özel bir bantlama yöntemi olan Kinesiotape’in, özel yöntemlerle deriye yapışarak kendine has esnek dokusu sayesinde fizyolojik bazı mekanizmaları harekete geçirdiğini söyledi.

Uzman İnanoğlu tedavi yöntemi ile ilgili bilgiler vererek; “Yumuşak dokudaki patolojilerin iyileşmesini hızlandırırken vücuttaki harekete destek olur. Bel, boyun, sırt, omuz, bacak, kalça, diz, ayak, ayak bileği ağrıları ile dirsek, el, el bileği ve parmakların, kireçlenme, romatizmal hastalıklar, yaralanma sonucu gelişen ağrılar olmak üzere pek çok problemde, soruna özel yöntem uygulanmak kaydı ile rahatlıkla kullanılmaktadır” dedi.

Tedavide Anlık Sonuç Alınabiliyor

Kinesiotape’nin deriye uygulanan bir bantlama yöntemi olduğunu ifade eden Uzman İnanoğlu; “Fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzman hekimi tarafından muayenesi yapılmış ve hastalığı teşhis edilmiş hastaların kas, sinir veya ekleme yönelik değerlendirmeleri yapıldıktan sonra gerekli olan bölgelere bantlama yapılır. Kinesiotape uygulaması hastanın sık sık hastaneye geliş gidişini gerektirmeyen bir tedavi yöntemidir. Uygulama 5-10 dakika gibi kısa sürede gerçekleştirilmekte olup, tedavi uygulanır uygulanmaz sonuç alınabiliyor. Geçerli ve güvenilir bir yöntem olan Kinesiotaping, her yaş grubundan hastaya rahatlıkla uygulanabiliyor” dedi.

Bu Tedavi Yöntemini Kimler Uyguluyor?

Tedavinin kimlere uygulandığı konusunda da bilgiler veren İnanoğlu, hastane bünyesinde Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon uzman hekimi tarafından teşhisi konulmuş olan hastalara, Kinesiotape kursunu tamamlamış fizyoterapistler tarafından uygulanmakta olduğunu belirterek; “Kinesiotape bantlamanın hiçbir yan etkisi yok. Bu yöntemi medyadan bilen hastalar severek ve tedavinin gerekliliklerini (egzersizlerin devamlılığı gibi) tam anlamıyla karşılayarak gelmekte. Kinesiotape ile yeni tanışan hastalar ise genelde kısa sürede olumlu cevaplarla geri dönmekte. Kinesiotape tedavi yöntemi ile ilgili, Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı akademisyenlerinin başlattığı bilimsel araştırmalar ile tedavi yöntemlerinin geliştirilmesi amaçlanıyor” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here