Eryılmaz; “AKP Sallanıyor, İtersek Devrilecek”

0
102

Seçim çalışmalarını hızla sürdüren ve AKP Hükümetinin olumsuz icraatlarını halka anlatmak adına çeşitli organizasyonlarda yer alan CHP Hatay Milletvekili Av. Refik Eryılmaz, geçtiğimiz günlerde de ilk önce Gaziantep’te düzenlenen etkinliğe ve ardından da Ankara Barosu tarafından düzenlenen panele katıldı.

Gaziantep’te miting havasında gerçekleştirilen ve seçim startının verildiği etkinlikler ile ilgili değerlendirmede bulunan Milletvekili Eryılmaz; “AKP iktidarına yönelik vatandaşlarımızın hükümet aleyhtarı attığı sloganlar dikkat çekiciydi. Halkın ilgisinden AKP iktidarının bölgede hızla kan kaybettiğini rahatlıkla görüyoruz. Özellikle Suriye politikasının bölgede büyük rahatsızlık yarattığına şahit olduk. AKP sallanıyor, itersek devrilecek. AKP 10 yıldır hiç bu kadar kötü olmamıştır. Tayyip Erdoğan diktatörlüğünü yıkmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’nin Tamamında Büyük Sorunlar Yaşanacak

Milletvekili Eryılmaz, Gaziantep’teki etkinliklerin ardından Ankara Barosu’nun düzenlediği ‘Türkiye’nin Suriye Politikasının Bölge ve Dünya Açısından Etkileri ile İç Hukuk ve Uluslararası Hukuk Açısından Değerlendirilmesi’ konulu panele konuşmacı olarak katıldı.

İzlenen politikaların sonucunda, sınır bölgelerimizdeki illerimizin ekonomik anlamda iflasın eşiğine geldiğini, vatandaşların can ve mal güvenliğinin tehdit altına girdiğini savunan CHP’li Vekil Eryılmaz; “Suriye’deki çatışmaların büyük bir kısmı Türkiye sınırına yakın birkaç bölgede yaşanıyor. Diğer bölgelerdeki çatışmalar daha düşük yoğunlukta. Çünkü Türkiye’den giriyorlar, Suriye’de çatışıp tekrar Türkiye’ye dönüyorlar. Türkiye’de lojistik destek ve sağlık sorunları çözüldüğü için çok rahat hareket edebiliyorlar. Türkiye bu sebeple fiilen savaşın içinde, Suriye’ye savaş açmış durumda. Türkiye’de bu savaştan en çok etkilenen de Hatay halkı olmuştur. Antep, Urfa ve Kilis’teki durum da Hatay’dan farksız değil. Önümüzdeki süreçte sadece bu bölgelerde değil, Türkiye’nin tamamında büyük sorunlar yaşanacak.

Bizim çabamız Ulu Önder Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ şiarıyla bölgemizin, ülkemizin ve dünyada barışın tesisine vesile olma bilinci ile hareket etmektir. AKP’nin, ülkemizin çıkarlarına hizmet etmeyen ve Suriye halkına kan, ölüm ve gözyaşından başka bir şey götürmeyen bu yanlış politikalarına karşı sessiz kalmamız mümkün değil, bundan sonraki süreçte de sessiz kalmayacağız, yurdumuzda ve dünyada barış sağlanana dek emperyalist ülkelerin kirli oyunlarına karşı mücadelemiz devam edecek. Suriye’ye karşı yürütülen bu kirli savaşa karşı herkesi duyarlı olmaya ve tepkisini ortaya koymaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here