Gündemden Kısa Kısa Haberler

0
112

Uyar; “Kızılay, Yılın Her Günü Gündemde Olmalıdır”

CHP İlçe Başkanı Süleyman Uyar “Kızılay Haftası” ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Nerede bir yıkım var, orada Kızılay, sadece bir hafta değil, yılın her günü gündemde olmalıdır” dedi. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Uyar, açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi; “Nerede bir deprem, yangın, sel gibi bir olay çıksa, çadırı ile, battaniyesi ile, doktoru ve hemşiresi ile, yiyeceği ile her zaman Kızılay oradadır. Acıları dindirmek, yaraları sarmak için adeta seferberlik ilan etmişçesine çalışır. Yoksul, kimsesiz, bakılmaya muhtaç kişilerin karınlarını doyurmak için aşevleri açar. Bulaşıcı hastalıkları önlemede, aşısı, doktoru ve hemşiresi ile Kızılay oradadır. Savaşta ve barışta gezici ve geçici hastaneler kurarak yaralıların yarasını sarmada, dertlere derman olmada hep Kızılay vardır. Dar günde, acı günde, zor anlarda hep Kızılay yardıma koşar. Halk olarak Kızılay’ın önemini daha iyi anlamak ve yılda bir hafta yerine her gün onu hatırlayıp sahip çıkmak gerekir.”

 

Yaşam Koçu, Öğrencilerle Buluştu

Yaşam Koçu, gazeteci-yazar Filiz Tosyalı, Antakya Özel Ata Koleji’nde imza gününe katıldı. Öğrencilerle sohbet eden Tosyalı, onların sorularını da yanıtladı. Antakya’nın en büyük farklılığının ne olduğu sorusuna cevap veren Tosyalı, “Antakya, Asi Nehri’nde yapılan, benim de hayran olduğum düzenlemelerle yakın zamanda çok aranan ve yaşanmak istenen bir şehir özelliği kazanacak. Ama öncelikle trafikte saygının oluşturulması gerek. Çocuklar bugün trafikte saygı yaratılması gerektiğini kabul edip, çözümler üretmeye başladılar bile. Her işte olduğu gibi, şehir içindeki yol çizgilerinin sokak aralarına kadar taşınması, renklendirilmesi, durulacak ve geçilecek alanların belirtilmesi gerektiğine karar verildi. Trafik panelleri ve konferanslarla bu sorumluluğu alabilecek; Antakya Özel Ata Koleji gibi eğitim kurumlarının da iş başında olmasını diliyorum. Bu buluşmayı sağlayan okul müdürü Sayın Müfit Kırar’a, Anadolu Lisesi Bölümü Müdiresi Sayın Nevin Yalım’a, ilkokul ve ortaokul Müdürü Sayın Ali Atasever’e, İkra Kırtasiyecilik’in yöneticisi Sayın Figen Tuna’ya teşekkür ederim” dedi. Filiz Tosyalı, daha sonra öğrenciler için kitaplarını imzalayarak onlarla bol-bol  sohbet etti.

Kırıkhan’da Öğretmenler Çekişiyor

Sportif faaliyetlerine bir yenisini ekleyen Kırıkhan Endüstri Meslek Lisesi Spor Kulübü’nün, 24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle düzenlediği Halı Saha Futbol Turnuvası, büyük çekişmelere sahne oluyor. Öğretmenlerin hoşça vakit geçireceği bir turnuva tertip ettiklerini söyleyen Kırıkhan Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü Ahmet Süreyya Rifaioğlu; “1 Kasım’da Şahinler Halı sahada başlayan turnuvamıza 16 okulumuzdan öğretmenlerimiz katıldı. Sevgi ve saygı ortamında geçen turnuvanın böyle devam edeceğinden hiç kuşkumuz yok. Kulüp olarak Öğretmenlerimize bir nebze olsun hizmet edebiliyorsak ne mutlu bize” dedi. Kırıkhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kırıkhan Endüstri Meslek Lisesi Spor Kulübü işbirliği ile çalışanlarımıza sportif ve sosyal ortam hazırlama, iletişim ve işbirliğini güçlendirme amacıyla yapılan turnuva 23 Kasım tarihlerinde son bulacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here