Gül; “Hakkımız Olan Milletvekilliğini Ellerinden Söküp Alacağız”

0
156

MHP Teşkilatı İtirazlarını YSK’ya Taşıyacak

Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı ve İbrahim Gül, il seçim kurulu tarafından itirazlarının reddedilmesinin ardından Yüksek Seçim Kuruluna itirazlarını yapmak üzere Ankara’ya gitmeden önce İskenderunlu seçmenleriyle bir araya geldi.

MHP İskenderun İlçe Teşkilatı önünde partililere seslenen Kaşıkçı ve Gül, haklarını sonuna kadar savunacaklarının sözünü verdiler.

MHP Hatay İl başkanı Murat Adal, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ve çok sayıda partilinin katılım gösterdiği ve adeta miting havasında geçen toplantıda ilk olarak konuşan MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı; “Hataylı hemşerilerimizin helal oylarıyla iki milletvekili çıkardığımızı dağ taş öğrendi. Gece saat 03.00’a kadar da Hatay Adliyesindeydik. Aradaki farkın çok büyük olduğunu yurt dışından gelen oyların da bu farkı kapatmayacağını bildiğimiz için bunu açıkladık. Ertesi gün yurtdışından oylar geldi. Ak Partiye 14.500 MHP’ye de 2200 oy geldi ve işin şekli değişmeye başladı. Hepimizin aklında şu soru işareti var.

Türkiye’de 50 milyon oyu 5 saatte sayan irade yurt dışındaki 1,5 milyon oyu 3-4 gün nasıl sayamadı? Sadece bizde değil Ak Parti seçmeninde de bu kaygı var. Her gittiğimiz yerde ‘Ben Ak Partiye oy verdim ama sizin hakkınızdı’ diyen Ak Parti seçmenleri var. Bu süreçte mağdur olan MHP ve onun milletvekili adayları ile teşkilatı oldu. Bunu herkes biliyor.

Hatay’daki tüm sandıklara itiraz ettik çünkü oy farkı çok küçük. Sandıklar açılsın sayım tekrar yapılsın ve biz inanıyoruz ki MHP’nin oyları artacaktır. Bu iddiamızı da tüm ilçelerde adliyelere taşıdık. Bir türlü sandıkların hepsini açtırtamadık. Sadece lokal sandıklar açıldı. Siz belki yarın gidip mazbatanızı alacaksınız ama o milletin size verdiği mazbata olmayacak, üzerinde şaibe var. İtirazımızı en yüksek merci olan YSK’ya yapacağız. Gelin bize destek verin sandıkların hepsi açılsın, sizin oyunuz artar bizim bir olan vekilliğimiz de düşerse helali hoş olsun.

Aylardır cumhur ittifakı için çalıştık. Her gittiğimiz yerde önce Erdoğan’a sonra MHP’ye oy istedik. Bugün sayın Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmasında hepimizin katkısı var. Ama üzülerek söylüyorum 45 günlük seçim sürecinde hiçbir milletvekili adayı cumhur ittifakının ‘c’sini ağzına almadı. 45 gün bir kere Devlet Bahçeli’nin ismini zikretmediler. Bunların hepsini biliyoruz. Şimdi seçim bitti Cumhur İttifakı yeniden gündeme geldi. Ak Partili seçmenle hiçbir problemimiz yok, onlarla gönül birlikteliği yaptık. 9 ay 10 gün var belediye seçimlerine, bizler çalışmaya başladık, konunun muhatapları ne demek istediğimi anlarlar. Bugün bize yardımcı olmayanlar yerel seçimlerde de yüz yüze bakacağız. Biz, Ak Partili seçmenle birlikte yolumuza devam edeceğiz. Samimiyseniz YSK’daki itirazımızda yanımızda durun destek verin, herkes de görsün” şeklinde konuştu.

Sloganlar ve alkışlarla konuşmasına başlayan İbrahim Gül ise iki milletvekilinin hakları olduğunu ve bunu alacaklarını vurgulayarak; “Açtırabildiğimiz sandık sayısı Hatay’daki sandık sayısının %2’si. %2 sandıkla 50 oyumuzu geri aldık. Gerisini açmaya cesaret edemiyorlar. Biliyorlar ki biz fark atacağız onlara. İl başkanımız seçim gecesi sabah 04.30’a kadar adliye önündeydi. Ne olduysa o 04.30’dan sonra adliyeye gidip hakkımızı gasp edenler tarafından yapıldı. Oraya kimler gitti, kimlere baskı uyguladılar? Onlar açıklanırsa kimin harama el uzattığı ortaya çıkacaktır.

Ertesi gün il Seçim kurulundan Hatay’daki seçim sonuçlarını istedim. Bana verdikleri sonuç elimde. 8100 farkla milletvekilliği MHP’nin idi ama bir saat sonra 8100’ün kapandığını ve kendilerinin 100-150 önde olduklarını beyan etmeye başladılar. Seçim sürecinde hepimiz fedakarlık yaptık. Cumhur İttifakının altına genel başkanımız imza attı, o bizim namusumuzdur dedik, Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıktık, onun adına herkesten oy istedik. Ak Partinin seçmeninden şikayetçi değiliz, bu durumdan onlarda rahatsız.

Sandıklar açılınca kaybedeceklerini bildikleri için, yaptıkları hilelerin gün ışığına çıkacağını bildikleri için sandıkları açtırmaya cesaret edecek yüreğe sahip değiller. Allah korkunuz varsa hakkımızı verin. Kimse heyecanını yitirmesin, hakkımızı alacağız. Hatay’ın hakkı olan bir milletvekilini daha onların elinden söküp alacağız. Ankara’ya tek gidip çift geleceğiz” şeklinde iddialı konuştu.

İbrahim Gül’ün konuşması sık sık ‘Hatay’ın vekili İbrahim Başkan’, ‘Dik dur eğilme İskenderun Seninle’ şeklinde sloganlarla kesildi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here