Güden; “Deprem İçin En Önemli Önlem, İmar Döneminde Alınır”

0
123

İskenderun’da deprem ile ilgili çalışmalara çok acil ihtiyaç olduğunu söyleyen CHP’li belediye Meclis Üyesi, İnşaat Mühendisi İlyas Güden, deprem ile ilgili önlemlerin yapıların yapılmadan önce alınması gerektiğini kaydetti. Mühendis Güden, denetleme firmalarının görevlerini yeterince yerine getirmediğini de belirtti.

Deprem ile ilgili imar planı yapılırken, alınacak önlemlerin altyapısının oluşturulduğunun altını çizen Mühendis Güden; “Deprem ile ilgili çalışmalarda, yapılacak yapılar için zemin etüdü ile zemin emniyeti kontrol edilir. Deprem için en önemli önlem imar döneminde alınır. İmar planı bittikten ve yapılar yapıldıktan sonra önlem alamazsınız. Şu anda kurulu bir kentte depreme karşı önlem almak, belediyelerin tek başına yapabileceği bir şey değil, buna gücü yetmez. Bunun bir devlet politikası olması gerekir.

Kentsel dönüşüm ile ilgili yasa hazırlandı fakat uygulamada ne gibi sıkıntılar doğuracağı henüz belli değil. Başbakanın emri ile bazı yerlerde bu uygulamaya başladı. İskenderun’un da buna çok ihtiyacı var. İskenderun, geçmişten bu yana çok göç aldı ve buraya yerleşenlerin çoğu da gecekondulara yerleşmişlerdir. Halkın kendilerini bekleyen tehlikeler hakkında bilinçlendirilmesi gerekir” diye konuştu. Güden, bu konuda denetim firmalarının görevlerini yeterince yerine getirmediklerinin de altını çizdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here