Göde; “Bayramda Yüzümüzü Güldürecek Müjde Bekliyoruz”

0
41

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) İskenderun Şube Başkanı Hüseyin Göde, emeklilere verilen 1100 liralık bayram ikramiyesinin değerinin enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında azaldığını belirterek milyonlarca emeklinin bayram müjdesi beklediğini söyledi.

Göde yaptığı açıklamada başta emekliler olmak üzere, bütün İslam Alemi’nin mübarek Ramazan Bayramı’nı kutlayarak; “Bayramda yüzümüzü güldürecek bir müjde bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Emeklilere ödenen bayram ikramiyelerinin uzun süre artırılmamasının, alım gücünü de düşürdüğünü kaydeden Göde; “2021 yılında yapılan 100 TL artışla birlikte bayram ikramiyesi 1.100 TL olarak ödenmiştir. Oysa, emekli aylıklarına her altı ayda bir yapılan ve enflasyona endekslenen artışlar uygulansaydı, 2022 yılı üç aylık TÜFE artışı ilave edildiğinde, 2.903,9 TL olması gerekirdi.

Diğer taraftan, 2018 yılında en düşük emekli aylığı baz alınarak ödenen bayram ikramiyeleri bugün de aynı gösterge, yani en düşük emekli aylığı baz alınarak ödense 2.500 TL olarak ödenmelidir.

Kaldı ki bu hesaplamalar; Dolar bazında yapıldığında, ikramiyelerin bugün 3.175 TL; gram altın bazında yapıldığında ise 4.259 TL tutarında olması gerektiğini ortaya koymaktadır. Bütün bu göstergeler bir tek şeyi ortaya net olarak koymaktadır ki; nereden bakarsan bak, emekliye verilen 1.100 TL tutarındaki ikramiye artık kabul edilemez bir rakamdır” dedi.

“Torunlara Harçlık Veremeyeceğimiz Bir Bayram İstemiyoruz”

Bayram ikramiyelerinin en az 2500 TL olmasını beklediklerini de ifade eden Göde; “Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Sayın Maliye Bakanımızdan beklentimiz, ömürlerini bu ülkenin imar ve inşasına harcamış olan, bu ülkenin annesi ve babası olan emeklilerimizin yüzünü güldürecek bir rakamı Bayram Müjdesi olarak bizlere takdir etmeleridir.

Emekli müjde bekliyor, torunlarına bayram harçlığı veremeyecek bir bayram geçirmek istemiyor. Ülkemizin yaşadığı sıkıntılı dönemin de farkında olan bizler, ömürleri tasarruf tedbirleriyle ve fedakarlıklarla geçen bizler, aklın önerdiği en makul seçenek olarak, yine en düşük emekli aylığının baz alınmasını ve bayram ikramiyelerinin 2.500 TL olarak ödenmesini diliyor ve bekliyoruz” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here