Çocuk Cerrahi Uzmanı Dr. Alper Özel Muayenehanesinde!

0
240

Çocuk Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bilal Alper, Özel Muayenehanesinde Hastalarıyla Buluşmaya Devam Ediyor…

Çocuk Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bilal Alper, açtığı özel muayenehanesinde hizmetlerine devam ediyor. Çocukların kendilerini rahat ve güvende hissedecekleri bir ortamı oluşturmaya çalıştıklarını kaydeden Alper, 15 yıllık kamu görevinin ardından yeni yerlerinde İskenderunlulara şifa dağıtmaya devam edeceklerini kaydetti.

Açtığı özel muayenehanesinde gerçekleştirdikleri operasyonlar hakkında bilgiler veren Dr. Bilal Alper; “Çocuk cerrahisi uzmanıyım, yaklaşık 15 yıldır Devlet Hastanesi’nde hizmet veriyordum, bir buçuk ay kadar önce istifa edip muayenehane hayatına adım atmaya karar verdim. Yeni yerimizde hastalarımızla buluşmaya devam ediyoruz. Kliniğimiz aslında her türlü çocuk cerrahisi konusunda hizmet veriyor.

Sünnetleri Kendi Kliniğimizde Yapıyoruz…

Lokal anestezi ile yapılan sünnetlerimizi de kendi kliniğimiz içerisinde yapıyoruz. Kendimize ait özel bir sünnet salonumuz var, tam sterilizasyon şartlarını tamamladığımız ameliyathane düzeyinde steril bir ortamımız var. Daha çok küçük bebeklerimizin sünnetleri ile de ilgileniyoruz, lokal anestezi ile anne sütü emen bebeklerde anneyi emerken ya da biberonla beslenirken sünnetlerimizi yapabiliyoruz” dedi.

Çocuk Cerrahisi alanı ile ilgili de bilgiler veren Alper; “Çocuk cerrahisinin ilgi alanı çok geniş bir alan. Gereksinimleri, ihtiyaçları çocukların, yetişkinlerden çok daha farklı. Yetişkinlerde kanser gibi vakalarla çok fazla karşılaşırken çocuklarda nadir görünüyor. Çocuklarda en çok karşılaştığımız problemler testisleri yukarıda olduğu inmemiş testis problemleri, kasıkta şişlik de gösteren kasık fıtığı problemleri, baş boyun cerrahisi, toraks cerrahisi dediğimiz akciğer cerrahi işlemleri, karın boşluğu ve üroloji bizim alanımıza giriyor. Sadece ortopedik ve beyin cerrahisi alanları bizim dışımızda ayrı bir uzmanlık alanı” diye konuştu.

İlginç Vakalarla Karşılaşıyoruz

Hekimlik hayatı boyunca bugüne kadar çok ilginç ve farklı vakalarla karşılaştıklarını ifade eden Alper; “Çok ilginç vakalarla karşılaştık bugüne kadar. Örnek vermek gerekirse bir çocuğumuz sadece kusma şikayetiyle gelmişti, yaptığımız tüm tetkiklerde, ultrasonda hiç bir hiçbir şey çıkmamasına rağmen mecburen ameliyata almak durumunda kalmıştık. Ameliyata aldığımızda anne karnındayken karın içi bağırsaklar üzerinde bir bantla karşılaşmıştık. Bu bandı çözünce çocuk bir gün sonra normal hayatına dönmüştü. Bunu ancak ameliyat esnasında görünce ispatlayabilmiştik” dedi.

En çok uyguladıkları cerrahi işlem olan sünnetin ne zaman ve ne şekilde yapılması gerektiğini de anlatan Çocuk Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bilal Alper; “En çok yaptığımız işlem çocuk cerrahisinde sünnet. Özellikle küçük bebeklerde sünneti tavsiye ediyoruz. Çok çeşitli sünnet teknikleri var, yaşına göre, kilosuna göre hangi teknik uygunsa ona göre yapıyoruz. büyük çocuklarda anestezi altında uygularken küçük bebeklerde daha çok lokal anestezi tercih ediyoruz.

Sünnet için çok net bir yaş aralığı olmamakla beraber, 2 ile 5 yaş arası çocukların psikolojik etkilenme riski olduğu için çocukla bir görüşme yapıp, psikolojisinin ne olduğunu, hazır olup olmadığını değerlendirmek gerekiyor. Onun dışında 2 yaş öncesi en iyi dönem. Hatta ilk bir yaşa kadar, yenidoğan döneminde bile sünnetler çok daha konforlu bir şekilde yapılabiliyor” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here