Mevsim Meyveleri Tezgâhlardaki Yerini Aldı

0
46

Fiyatlar Yüksek, Talep Az

Bahar aylarının gelmesi, havaların ısınmasıyla, mevsim meyveleri de manavlardaki tezgahlarda yerini aldı. Fiyatların yüksek olması nedeniyle çok fazla talep olmazken, manavlar önümüzdeki günlerde ürünler arttıkça fiyatların düşeceğini söyledi.

Sebze halinde manavlık yapan Mehmet Dağ; “Şu an erik, çağla, yenidünya yeni çıkıyor. Karadutumuz var. Zamanla daha da çoğalacak çeşitler. Eriğin kilosu bugün itibariyle 50 lira, çağlamız 30 TL, yenidünya 20 TL civarında. Ürün çoğalınca fiyatlar düşüyor tabii ki. Erik ilk çıktığında Antalya’dan geliyordu 100 gramlık paketlerde, 100 gramlık paketler 50-60 TL civarındaydı. Şu an Samandağ’dan geliyor, yöremizin ürünü olduğu için fiyatlar düştü tabii ki, arttıkça daha da düşecektir.

Çilek bugün itibariyle kilo bazında 25 TL, bundan bir hafta önce 35-40 TL idi. Her şey üretime bağlı, arz talep meselesi. Biz de isteriz daha fazla düşmesini, satışlar artacaktır. Tabii zamanla kayısı, kiraz da çıkacak, ürünler çeşitlenecek, tezgahlar renklenecek, daha güzel olacak. Erik ilk çıktığında 100 gram 50-60 liraydı dedik tabi herkes almıyordu, özel durumlarda alınıyordu, hamile bayanlar, hastalar için alınıyordu, biz de çok fazla bulundurmuyorduk zaten. Elimizden geldiği kadar en iyisini getirmeye çalışıp müşterilerimize hizmet vermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Başka bir manav ise; “Şu anda çilek, badem, zater, bezelye yeni yeni gelmeye başladı. Fiyatlar biraz yüksek şu anda turfanda olduğu için, talep de çok olmuyor fiyatlar yüksek olunca. Kilo ile giden yok, yarım kilo ya da tadımlık alıyor insanlar” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here