Futbolumuz Yine Kurşunlandı (3)

0
83

Değerli Okurlarım, ülkemize çağ atlatmak isteyenler başarılı oldular ama gözleri miyop olduğu için, ileriye değil de, geriye çağ atlattılar… Hani 90’lı yıllarda unutamadığımız bir “SUSURLUK” olayları için insanlarımız, evlerinin lambalarını açıp kapatarak gerekli infiali gösterdiler. Yine de karanlıkta kalmamızı engelleyemediler. Gözüm yok ama infial alabildiğine. Bakınız fazla uzaklara gitmeye  gerek yok. Bir sene içinde o kadar tüyler ürpertici olaylar yaşandı ki…

Evet, bir yıl öncesine dönelim… SOMA’da tam 301 insanımıza mezar olan maden faciasının infialine kapıldı Türk Milleti. Öylesine yoğun bir infial ki “artık uzun yıllar böyle bir acıyı yaşayamayız” dedik. Bildiğiniz gibi kısa süre sonra madencilerimize mezar oldu maden ocakları. Hani vatandaşlara ucuz, ne ucuzu parasız dağıtılan dumanı bol kömürden söz ediyorum.

Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yapılan hain saldırıyı daha sonraya bırakıyorum. Çünkü ondan önce yaşadığımız şiddetli bir infial olayı varda ondan.

Bırakın kadınları, erkekleri bile ayağa kaldıran, erkekliğinden utandıran “ÖZGECAN” olayından söz etmek istiyorum. Failler yakalandı ve bırakılmadılarsa mutlaka içerdeler. Böylesine çirkin olaylar bir daha olmayacaktır denildi ve olay “MİLAT” sayıldı. Yukarıda sözünü ettiğim Susurluk ve Soma gibi… Bir kaç gün içinde karalandı o Milat. Yine kadınlarımız öldürüldü, öldü ve de ölmeye devam ediyorlar.

Çok ilginçtir ki; Necip Türk Milleti, örneğin Trafik kazalarında yada futbol sahalarında bir taraftar öldüğü zaman değil de, birden fazlası öldüğünde aşırı infialleşiyor. Gazetelerde bile “KATLİAM GİBİ KAZA” denilmiyor mu?

Avrupa’nın zirvesine yerleşen Eczacıbaşı Bayan Voleybol Takımı’nın başarısı bile kimseyi fazla ilgilendirmiyor.

Efendim, Fenerbahçe Futbol Takımı’na yapılan bu alçakça saldırıyı kesinlikle hafife alamayız. Hiç olmazsa bu vahşi olayı “MİLAT” olarak kabullenip adam gibi olalım. Ne kadar esef verici bir hadisedir ki; bazı çirkinlikler düşünülmesin, herkes sporun dostluk olduğunu içine sindirsin diye merhum Süleyman Seba’nın adı verilmişti Süper Lig’e! Ne hikmetse bu katliam olayı da, bu sezonda meydana geliyor. Nasıl olmuş, nasıl düşünülmüş kimse bilmiyor. İki kişinin yakalandığını duyduk hepimize mantıklı geldi. Meğer parmak izleri uymamış. Orta yerde bir tüfek vardı ya, onu demeye çalışıyorum.

O zaman, istesek de, istemesek de aklımıza şunlar geliyor. Bu ülkede ecelinle ölmek istiyorsan, evinden dışarı çıkmayacaksın. Kim vurduya gidersiniz haberiniz olsun… Nasılsa, nohut, kömür yardımı yapılıyor. Onlarla idare eder gideriz.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here