Futbolda Ahlak Erozyonu (2)

0
67

Değerli okurlarım, sizlere bu köşede her gün hitap ettiğim için sizlerle “söyleşmek” önemli bir alışkanlık haline geldi ve tabi ki bundan şikâyetimiz olmadığı gibi, daha büyük mutluluk da olamaz. Sizlere türlü konularda ulaşabiliyorum… Aktüalite, siyasi, magazin ve spor yanım daha ağır basıyor ve bu köşede muhtelif konularda makalelerim yayınlanıyor. Okuduğunuz için de hepinize ayrı-ayrı teşekkür ederim.

Nedense bir dokümana sahip olamadım. Daktilomun başına geçtiğimde sizler için mutlaka bir şey buluyor ve üslubuma uydurarak sizlere sunuyorum. Efendim, futbol benim yaşam biçimimdir, o olmayınca inanın bende olamam. Ayrıca futbolu sevmek ve yazmak bir hastalıktır. Hasta olmak güzel bir şey olmayabilir ama “futbol hastası” olmanın bence hiçbir sakıncası yoktur.

Özellikle, son yıllardaki futbol erozyonuna ne demeli? Gözle görünen bir hadise halini aldı. Şehrimizdeki futbol takımlarını yönetenlerin karşısında nasıl bir tavır takınmalıyız? Yeşil zemin üzerinde futbolu icra edenlere neler söylemeliyiz? Sizlerin de tahmin ettiğiniz gibi, bunlara benzer birçok cevap bekleyen sorular var kafamda. Ancak, sorunların kolayından başlayıp da, daha zoruna doğru gidersek bir hayli rahatlarız diye düşünüyorum.

O zaman şöyle söyleyelim. Kapalı spor salonları olsun ya da futbol sahaları olsun, hepsinin de belli yerlerinde Ulu Önder Atatürk’ün şu ünlü vecizesi yer almaktadır. “Ben Sporcunun, Zeki, Çevik ve Aynı Zamanda, Ahlaklısını Severim” buyuruyor Ulu Önderimiz. Ne kadar da doğru söylemiş değil mi?

O’na bir duble aslan sütünü çok görenler. İki de bir eleştirenler tamamıyla yanılıyorlar. O bir Aslan! Aslanlar da “Aslan Sütü” içerler. Bunda yadırganacak ne var ki? Bir sanat yazımda da sözünü etmiştim ya daha yayınlanmadı. Çok yakında benim bu vecizemi okuyacaksınız.

Örneğin, Siz Lüfer balığı alıyorsunuz ya da Palamut diyelim. Bu mübarek hayvanı meyan şerbeti ile mi yiyeceksiniz? Adamı güldürmeyin. Tabi ki aslan sütüyle yenir o mübarek hayvan. Siz ağzınızın tadını bilmiyorsunuz ki! Onun için, Ulu Önder Atatürk’ün ismini ağzınıza almayın lütfen.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here