Futbol İçin Ayak Yeter mi? (4)

0
25

Değerli okurlarım, örnek vermem gerekirse; İspanya Milli Takımı kadrosundaki 30 futbolcunun çok büyük bölümü, Avru­pa’nın çeşitli takımlarında oynayan yıldız futbolcular. Bizim milli takıma ge­lince hepsi de yerli takımlardan. Lüks olsun diye birkaç tane de Avrupa’dan geliyor. Alt yapıdan futbolcu gelmiyor, hele yıldız futbolcu hiç yetişmiyor. Türk Futbolu balon gibi şişirilmiş vaziyette, ihaleleri de ilâve edersek, bu işin altından kalkamayız.

Zaman-zaman saman alevi gibi parlamalar oluyor ama yetmez, önce alt yapıya yönelip istikrarı yakalamak lazım. Her kulüp kendi alt yapısından 4-5 oyuncu çıkarabilmeli. Bunu başarabilirsek düzlüğe çıkarız. Yabancı futbolcu transferi bir yıkım!

Hepinizin bildiği gibi, sporumuzun bakanlığı da var. Biz Spor Bakanlığı olmasın demiyoruz ki bazı olumsuzlukları gidersin, kulüplerimizin ufkunu açsın, sporumuz adı­na doğrular yapılsın! Yıllardır istenilen düzeyde bir katkı sağlanmadığı gibi, spor bakanları Ankara’nın tarihi mahallelerinden, partisini ve bakanlığını kullanarak ucuza ev kapatıp gazetelere manşet oluyor.

“Spor dostluktur, kardeşliktir, centilmenliktir” di­yoruz, nedense bir tek örneğine şahit olamadık. Bugün, ayakların başka türlü özelliklerinden söz edip, sizleri aydın­latmaya çalışacağım. Ayaklarıyla şöhret olup hayatı öğrenen, para ile itibar kazananlar, ne­dense bir türlü kafalarıyla düşünemiyorlar. Savaşa gider gibi maça gitme alışkanlığı her geçen gün yaygınlaşıyor. Ve bu olumsuz durum; ceza, güvenlik tedbirleriyle düzeleceğe de benzemiyor. Öyle bir hale getirildik ki, bize miras olarak bırakılmış bu cazip oyuncak­la oynamaya korkuyoruz.

Taraftara anons ediliyor, deniliyor ki: “Küfür etmeyin, bunu yaparsanız, kulübünüz para cezası yer ve sahanızda kapanır…” Yanlış anlaşılmış olacak ki, daha maç başlar başlamaz koro halinde falan, filan.

Spor elle de ayakla da yapılır. Hangi spor olursa olsun, sağduyuyu ve de insani duyguları yabana atmadan seyredilmeli. Futbol ayakla oynanıyor ama ayakla düşünülmez, beyin devreye girmelidir. Sporumuzu futbolumuzu yönlendirenler, futbolcular, teknik direktörler, taraftarlar bir beyaz sayfa açarken öncelikle beyaz düşünmeleri gerekecektir. Beyazı kirletme lüksümüz olmamalı. Kirlenirse diğer renklerle aynı konuma girer.

Bu ülkede rüşveti, iltiması, banka hortumlamayı, vergi kaçırmayı, gemi filosu kurmayı, yolsuzluğu, hayali ihale kazanan politikacılar, her dönem başka-başka partilerden meclis koltuğuna yapışırken, ülkesini yüceltmek için gece gündüz çalışıp proje üreten yurtsever çağdaş insanların, sırf bu düşünceleri yüzünden vatan haini ilan edilip, içeri tıkıldığı gibi.

Futbol önemli bir temaşadır! Onu izlerken küfrün ne anlamı olabilir ki? Her şeye çözüm bulunur bu ülkede. Hatta şikenin bile çözümü vardır. Yeter ­ki adamını bul. Bulamazsan madamını bul. İşin anında hallolur. Maçları centilmence izlerseniz, bilete yatırdığınız para kulübünüze ka­lır, sahanız kapanmaz ve kulübünüzü yük altına sokmamış olursunuz. Unutmayın!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here