Fırat; “Altın Fiyatı 229 TL’de Dengelendi!”

0
149

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, Altının haftanın açılışında 229 TL, çeyrek altının da 377 TL’den işlem gördüğünü belirtti.

Haftalık piyasa değerlendirmesinde, altın fiyatının haftaya yükselişle başladığını kaydeden Fırat, daha sonra fiyatın 229 lira seviyesinde dengelendiğini belirterek; “Altının gram fiyatı, haftaya yükselişle başlamasının ardından 229 lira seviyesinde dengelendi. Geçen haftanın son işlem gününde döviz kurlarına paralel dalgalı bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,1 artışla 229 liradan tamamladı. Yeni haftaya yükselişle başlayan gram altın, haftanın ilk gününde saat 09.50 itibarıyla yine 229 liradan alıcı buldu. Asya piyasalarında yatay seyreden altının ons fiyatı ise aynı dakikalarda 1.303 Dolardan işlem gördü.

Cuma günü, Dolar endeksinde yaşanan değer kayıpları ile birlikte ons altının 1306 seviyeleri civarını test ettiği görüldü. Gün içerisinde, ABD’de açıklanan ekonomik verilerin birçoğu beklentilerin altında gerçekleşirken dolarda zayıf görünümü destekledi. ABD on yıllık tahvil getirisinde yaşanan sert düşüş kıymetli metalde yükselişleri desteklediği görülse de küresel piyasalarda risk iştahında yaşanan toparlanma eğilimi fiyatlamaları baskılamaya devam ettiği izleniyor. Altın açılışı 229 TL, çeyrek altın ise 377 TL’den işlem görmektedir” değerlendirmesinde bulundu. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here