Festivalde TRT Sanatçıları Sahne Aldı

0
284

festival-trt131. Uluslar arası İskenderun Turizm ve Kültür Festivali’nde TRT sanatçıları sahne aldı. 2 Nolu Aile Çay Bahçesi’nde düzenlenen konserleri, Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ve eşi Dr. Ümran Civelek, İskenderun Belediyesi Musiki Derneği Başkanı Ahmet Öz, belediye meclis üyeleri ve sanatseverler dinledi.

Festival programı kapsamında, Türk Halk müziği sanatçısı Vildan Turan Akıncı, Türk Sanat Müziği sanatçıları Naim Akan ve Ayşe Taş sahne aldı.

Belediye Başkanı Yusuf Civelek’e konserlerden dolayı teşekkür eden Sanatçı Naim Akan, “Musiki adına size minnettarız. Musikiyi yaşatmak için gayretlerinizi görüyoruz. Size teşekkür ediyoruz” dedi.

festival-trt2

Türk Sanat Müziği sanatçısı Ayşe Taş, konseri dinleyen şehit ailesinin şarkı isteğini de yerine getirdi. Tunceli’de şehit olan, şehit er Ahmet Yayman’ın annesi Firdevs Yayman’ın isteği üzerine, ‘eledim eledim asker eyledim’ adlı şarkıyı şehitler ve şehit anaları için seslendiren sanatçı Ayşe Taş; “Türk bayrağımız hep dalgalanacak. Şehitlerimiz gençlerimiz sayesinde, bizi bekleyen karagözlü oğullarımız, ordumuz sayesinde. Allah ordumuzu muzaffer eylesin” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Civelek, unutulmaz konser veren sanatçılara çiçek ve teşekkür plaketi verdi. Festival boyunca, İskenderun Belediyesi Musiki Derneği de Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği dallarında konserler verdi. Konserler, beğeniyle dinlendi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here