HASİAD’dan Antakya’ya Bir Katkı Daha

0
128

hasiad restorasyonHatay Sanayici ve İşadamları Derneği (HASİAD) Kurtuluş Caddesi,  Habib-i Neccar Camisi karşısında bulunan tarihi evin restorasyonunun ardından, Vakıflar Müdürlüğünden 20 yıllığına kiraladığı eski bir Antakya evinin daha restorasyon çalışmasına başladı.

HASİAD, Vakıflardan 20 yıllığına kiraladığı yaklaşık 450 metre karelik eski bir Antakya evinde restorasyon çalışmalarına başlayarak şehre değer katmaya devam ediyor.

HASİAD Başkanı Gülay Gül restorasyon çalışmaları ile ilgili bilgiler verirken; “HASİAD, aldığı tescilli eski eser konumundaki Antakya evindeki restorasyonu tamamladıktan sonra şimdi de, Vakıflardan 20 yıllığına kiraladığı yaklaşık 450 metre karelik alanın restorasyon çalışmalarına başlamış durumda. İkinci derecede sit alanı olarak ilan edilen ve HASİAD evinin önünde bulunan yer geniş bir avlu olarak çok amaçlı kullanıma açılacak niteliktedir.

Üç ay içerisinde tamamlanması planlanan, turizme yönelik turistik ve ticari faaliyetler olarak nitelendirilen yer HASİAD tarafından sergi, kokteyl ve bu gibi etkinlikler için kullanılabilecektir. Kent yararına yapılacak her projeye destek ve katkı sunmaya devam ediyoruz. Bu memlekete bir çivi çakmak isteyen herkese destek olmaya hazırız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here