150 İşçi Toplum Yararına Çalışacak!

0
77

antakya iş-kurAntakya Belediye İle İş-Kur Arasında “Toplum Yararına Çalışma Programı” Çerçevesinde İşbirliği Protokolü İmzalandı. Antlaşma Çerçevesinde 150 İşçi Personel, 9 Ay Süreyle Antakya Belediyesi Bünyesinde Hizmet Verecek…

Çalışma ve İş Kurumu’na kayıtlı işsiz vatandaşlara verilen eğitimler sonucu resmi kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılarak istihdam sağlamak amacıyla yapılan “Toplum Yararına Çalışma Programı” çerçevesinde Antakya Belediyesi ile Çalışma ve İş Kurumu Hatay İl Müdürlüğü arasında 150 işçiye istihdam sağlanması ile ilgili olarak protokol sözleşmesi imzalandı.

Proje kapsamında Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile Çalışma ve İş Kurumu Hatay İl Müdürü Ahmet Bulanık “Toplum Yararına Çalışma Programı” çerçevesinde iki kurum arasındaki anlaşmayı belirten işbirliği protokolü sözleşmesine imza attı. Düzenlenen proje kapsamında, eğitimlerini tamamlayan ve sertifikalarını alan 150 işçi, 9 ay süre ile Antakya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde çeşitli görevlerde faaliyet gösterecek.

Antakya Belediyesi ve mücavir alan sınırları içerisindeki ağaçlandırma, yeşil alan bakım ve düzenlemesi, park ve bahçelerin çevre düzenlemesi, temizliği, çapalama, budama, park ve bahçelerdeki bozuk alanların gerekli dolgularının yapılması, refüj, kaldırım ve meydanların ağaçlandırılması gibi iş kollarında görev yapacak 150 işçi personelin, çalıştıkları 9 aylık süre zarfındaki maaş ve sosyal güvenlik hakları “Toplum Yararına Çalışma Programı” kapsamında Çalışma ve İş Kurumu Hatay İl Müdürlüğü tarafından karşılanacak.

Protokol imza töreninde bir konuşma yapan Çalışma ve İş Kurumu Hatay İl Müdürü Ahmet Bulanık; “İnsanlarımıza istihdam imkânı sağlayan Toplum Yararına Çalışma Programı’na verdiği destekten dolayı ve ayrıca proje kapsamında Antakya Belediyesi bünyesinde insanlarımıza istihdam olanağı sağladığı için Belediye Başkanımız Sayın Lütfü Savaş’a teşekkür ediyorum. Belediyemizle daha önce de buna benzer çalışmalarımız olmuştu ve bundan sonraki süreçte de olmaya devam edecek. Ortak amacımız işsiz insanlarımıza aş ve iş imkânı sağlamaktır. Ayrıca bu insanlarımızın meslek edinmelerine katkı sağlayıp, bundan sonraki çalışma hayatlarına destek olmaktır. Bu proje ile uzun zamandır işsiz olan vatandaşlarımıza iş imkanı sağlanmış olacak” dedi.

Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise yaptığı konuşmada; “Proje kapsamında belediyemiz bünyesinde daha önce de faaliyet gösteren işçi kardeşlerimiz kalıcı hizmetler gerçekleştirmişlerdi. Büyük çoğunluğuna farklı alanlarda iş imkânı sağladık. Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde 9 ay boyunca belediyemiz bünyesinde çalışacak 150 işçi kardeşimizin de aynı şevk ve heyecanla görev yapacaklarına ve memleketimize yapılan hizmetlere katkı sağlayacaklarına inanıyorum. İnsanlarımıza istihdam sağlayan, aş ve iş imkânı veren bu projeye emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Savaş, Bakanlık tarafından başlatılan ve Hatay’da Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından yürütülen bu projeye sahip çıkan ve istihdam konusunda vatandaşlara sonuna kadar destek olan kurumların başında geldiklerine dikkat çekerek, hizmet ve desteklerinden ötürü Çalışma ve İş Kurumu Hatay İl Müdürü Ahmet Bulanık’a ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here