Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş Türkiye Finallerinde

0
385

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından İskenderun’da organize edilen Genç Kızlar U16 Türkiye Yarı Finallerinin son karşılaşmasında (B) Grubunda mücadele eden Fenerbahçe, Kocaeli Basketspor’u 70-48 yendi. Daha önce oynadığı 3 karşılaşmayı da kazanan Fenerbahçe U-16 Kız Basketbol takımı grup birincisi olarak 10-13 Mayıs tarihlerinde Kastamonu’da yapılacak olan Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı. Diğer karşılaşmada Adana ASKİ’yi yenen temsilcimiz İkem Koleji de Fenerbahçe’nin ardından ikinci oldu.

Kara Kartal Beşte Beş Yaptı!

Maçlarını İskenderun Belediyesi Sakarya Kapalı Spor Salonunda yapan Beşiktaş’ın Genç Kızları ise son karşılaşmada Çerkezköy Belediyespor’u 72-43 yenerek C Grubunun birincisi olarak Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı. Beşte beş yapan Kara Kartalların ardından, Van Edremit Belediyespor’u 58-53 yenen Galatasaray da dört galibiyetle bu grupta ikinci olarak Türkiye Finallerine gidecek ikinci takım olmayı başardı.

Beşiktaş Basketbol Altyapı Sorumlusu Serkan Arıca, turnuva hakkında yaptığı değerlendirmede; “İskenderun’da iyi bir organizasyonun ardından grupta birinci olup Türkiye Finallerine katılmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Türkiye Finallerinde camiamızı en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyoruz” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here