Ertem; “Çiftçiyi Tüccara Peşkeş Çektiriyorlar”

0
97

CHP Hatay Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Dr. Birol Ertem, buğday hasadının başlamasına rağmen Hükümet tarafından taban fiyatın açıklanmamasının çiftçiyi mağdur durumda bıraktığını söyledi.

Konu hakkında bir açıklama yapan Milletvekili Ertem, çiftinin sorunlarına değinerek “Tarım Orman ve Köy İşleri Bakanı’na soruyorum. Dünyada tarım ürünlerinin taban fiyatı 1 yıl önceden açıklanmaktadır. Buna bağlı olarak çiftçi hangi ürünü veya ürünleri ekeceğine karar vermektedir. Ama ülkemizde Amik ovasında buğday hasadı başlamasına rağmen buğday fiyatları hala açıklanmamış olup buğday alımı yapan devlete bağlı kuruluş olan Ofisler hala kapalıdır.

Ayrıca buğdaya kilo başına verilen 5 kuruşluk desteklemede hükümetin çiftçiye olan bakış açısının ne kadar ciddiyetsiz olduğunun en büyük göstergesidir. Ne yazık ki amaç; hükümetin kendi yandaşları olan tüccarlara çiftçiyi peşkeş çektirmekten başka bir şey değildir. Tarım Bakanını bu konuda uyarıp buğday üreticilerini daha fazla rencide etmeden göreve davet ediyorum” dedi.

CHP Hatay Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Dr. Birol Ertem konuyu, Meclis Genel Kurulunda yaptığı gündem dışı konuşmayla da meclise taşıdığını sözlerine ekledi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here