Sanayici Feyruz Bağırsakçı Gözyaşları İçinde Toprağa Verildi

0
207

Geçtiğimiz günlerde hayata gözlerini yuman İskenderunlu Sanayici Feyruz Bağırsakçı, ailesinin, yakınlarının, bazı siyasilerin, gazetecilerin, sevenlerinin ve dostlarının katıldığı cenaze merasimi sonrası gözyaşları arasında toprağa verildi. Hatırlanacağı üzere Sanayici Feyruz Bağırsakçı, 30 Mayıs 2017 sabah erken saatlerde, Adana’da tedavi gördüğü hastanede kalp ve solunum yetmezliği neticesi 66 yaşında yaşama veda etmişti.

Bağırsakçı’nın cenazesi ilk olarak Yenişehir Mahallesi 15. Sokak No: 4’teki Gökay Apartmanı önüne, burada okunan dualar sonrası İskenderun Çankaya Mezarlığı namazgâhına getirildi. Namazgâhta cenaze namazı gerçekleştirildi. Cenaze namazı sonrası sanayici Feyruz Bağırsakçı dualar ve gözyaşları eşliğinde Çankaya Mezarlığın’da toprağa verildi.

Almanya’da Yüksek Matbaacılık eğitimi alan Feyruz Bağırsakçı, matbaacılık sektörünün yanı sıra Makine Montaj konusunda oldukça deneyimliydi. Sanayi üretim tezgâhlarının ek aparatlarını üreten, ayrıca siparişle kendisine ulaşan bazı sanayi tezgâhlarının üretimini de tasarlayarak gerçekleştiren Bağırsakçı, alanında haklı bir üne sahipti.

Bir dönem İskenderun ve Hatay’a, büyük matbaa tesisleri kurmak ve işletmek yoluyla da hizmet eden Bağırsakçı, ayrıca gazete, dergi basımı yoluyla da, bazı yayın organlarının günlük, haftalık  ve aylık baskılarını gerçekleştirmişti.

İskenderun OSB’nin altyapısına ve gelişimine de önemli katkılar sağlayan Feyruz Bağırsakçı, İskenderun Organize Sanayi’nde, 1996-2003 yılları arası dönemin valilerinin başkanlığı sırasında,  OSB başkan vekilliği görevini başarıyla sürdürmüştü.

OSB Başkan Vekilliği sonrası, Adana’da büyük matbaa baskı tesisleriyle, oluklu mukavva tesisi kuran Feyruz Bağırsakçı, makine montaj dalındaki başarısı ve mucit aklıyla, konuyla ilintili sektörlerin her daim aranılan ismi olmuştu. Son teknik ofset baskı makineleri ve matbaacılık sektöründeki gelişmeleri yakinen takip eden, çeşitli sektör fuarlarına katılan Feyruz Bağırsakçı, araştıran, monte ederek deneyen ve mevcudu geliştiren yapısıyla tanınan bir isimdi.

Bir süredir Adana’daki özel bir hastanede kalp tedavisi gören, 30 Mayıs 2017 Salı günü, sabah erken saatlerde kalp ve solunum yetmezliği neticesi vefat eden Feyruz Bağırsakçı, evli ve ikisi kız, birisi erkek üç evlat sahibiydi. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here