Namık Kemal Ortaokulu Başarıya Doymuyor!

0
1462

Ülke Çapında ’15 Temmuz’ Konulu Şiir Yarışması Düzenleyen Namık Kemal Ortaokulu dün Açıklanan TEOG Sınavlarında da 14 Ülke Birincisi Çıkardı…

İskenderun Namık Kemal Ortaokulu, Milli Eğitim Bakanlığının izniyle, Türkiye çapında ilk kez düzenlenen ‘15 Temmuz’ konulu şiir yarışmasına öncülük etti.

15 Temmuz’u unutturmamak adına böyle bir girişimde bulunduklarını ifade eden Okul Müdürü Ali Koç, yarışmayı Türkiye geneline yayarak bir ilki gerçekleştirmiş olduklarını ifade etti. Sonuçlanan yarışmada derece alan öğrenciler için de dün İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde bir ödül töreni düzenlendi.

Yarışmada, Antakya Üçgedik Ortaokulu öğrencisi Kamil Can Aşar birinci, Şırnak Vali Aydın Arslan Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi Hatice Eski ikinci, İstanbul Era Koleji öğrencisi Ege Batu Atasavun üçüncü oldu.

Namık Kemal Ortaokulu Türkçe öğretmenleri tarafından yarışmaya katılan bin şiir arasından seçilen şiirler de bir kitapta toplandı. ‘15 Temmuz Ruhu’ ismiyle kitaplaştırılan şiirler okuyucuların beğenisine sunulurken, kitabın baskısını da Tek Kampus Okulları üstlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde dün düzenlenen törenle, hem derece alan öğrencilere ödülleri verildi hem de ‘15 Temmuz Ruhu’ isimli şiir kitabı basın aracılığıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Törene, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, Namık Kemal Ortaokulu Müdürü Ali Koç ve okulun Türkçe öğretmenleri, yarışmaya sponsor olan Emine Çetinçelik, şiir kitabının sponsoru Tek Kampus Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Tunç, yarışmada birinci ve ikinci olan öğrenciler ve aileleri katılım gösterdi.

Törende bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul; “Çocuklarımıza 15 Temmuz bilincini unutturmamak için böyle bir çalışma yapmışlar. Ellerine sağlık. Gerçekten çok güzel bir çalışma. Kendi okulları yetmeyip, Türkiye genelindeki tüm okulları bu etkinliğin içerisine katıp bu kitabı hazırlamışlar. Emeklerine sağlık. Tüm öğrencilerimizin bu şiirleri okuması ve 15 Temmuz’u unutmaması lazım. Ülkemizin üzerinde her zaman oyunlar oynandı. 12 Eylül’de de aynı şeyler yaşanmıştı, 15 Temmuz’da da yaşandı. Ama halkımız tek vücut olarak her türlü darbeyi püskürtmeye hazırdı. 15 Temmuz’da destan yazıldı. Bu eserin hazırlanmasında öğretmen arkadaşlarımızın da emeği büyük. Öğretmen arkadaşlarımız öğrencilere yardımcı olmasaydı bu iş bu kadar güzel olmazdı. Burada ekip işi var. Bizler büyük bir ilçeyiz. 110 okul müdürüm var, 110 ekibimiz var. 110 ekiple ilçemizde iyi şeyler yapmaya çalışıyoruz.

Ali Müdürümde böyle bir hareketi başlatmış, öğretmenler, öğrenciler destek vermiş, yetmemiş diğer illerden destek gelmiş ve ortaya çok güzel bir eser çıkmış. Bu çalışmadan ötürü çok memnun olduk. Büyük bir emek var. Okul Müdürümüz Ali Koç başta olmak üzere tüm okul idareci ve öğretmenlerini ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Ayrıca sponsorlarımıza da teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Sonuçları dün açıklanan TEOG sınavlarından da söz eden Tuğrul; “İskenderun’da 66 tam yapan öğrencimiz var. Bunlardan 14 tanesi de Namık Kemal Ortaokulundan. Bu büyük bir başarı. Başarı ekip işi. Bir kişinin çalışmasıyla değil. Öğretmenlerimiz demek ki öğrencilerimizle uyum içerisindeler. Öğrencilerimiz öğretmenlerini sevmiş ki başarılılar. Başarının temeli sevmektir. Öğretmeni seven öğrenci dersi de sever. Bu anlamda birincilik elde eden tüm öğrencilerimizi ve 14 TEOG birincisi çıkaran Namık Kemal Ortaokulu idareci ve öğretmenlerini tebrik ediyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Namık Kemal Ortaokulu Müdürü Ali Koç, 15 Temmuz’u unutturmamak için bu yarışmayı düzenlediklerini ifade ederek; “Büyük bir aile olmaz isek başarılar gelmez. Eğitim sevgiyle beslerseniz büyür. Eğitimde sevgidir ilaç olan. Bu kitabın çıkmasında da öğretmenlerimizle oturup kendi aramızda konuşurken, Türkiye’ye yayalım fikri çıktı. Önce biz İskenderun, Hatay derken Türkiye’ye mal oldu. ’15 Temmuz Ruhu’ kitabını hazırlamaktaki amacımız Türkiye’ye bugünü unutturmamaktı. Nasıl ki öğrencilerimiz Çanakkale’yi biliyor ve unutmuyorsa, 15 Temmuz’da ikinci miladımızdır, unutturmamız gerekiyordu. Ve Türkçe öğretmenlerimizle birlikte bu işe başladık. Tüm Türkiye’den bakanlığımızın sayesinde bin eser geldi.

Bu bin eser arasından öğretmenlerimiz gece gündüz çalışarak ilk üçü belirledi. Daha sonra bu 1000 eser arasından en iyi bulduklarımızı kitaplaştırarak ölümsüz hale getirdik. Umarım Türkiye 15 Temmuz’u bir daha yaşamaz. Kitabın oluşmasında sponsorlarımıza da teşekkür ediyorum. Okul Aile Birliği üyelerimize ve Türkçe öğretmenlerimize de ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ilk olarak sponsorlar Emine Çetinçelik ve Tek Kampus Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Tunç’a plaket takdim edildi. Daha sonra birinciye tam altın ve ikinciye yarım altın ödülleri takdim edildi.

14 TEOG Birincisi Çıkardı

İskenderun Namık Kemal Ortaokulu, bu yarışmayla adını tüm Türkiye’ye duyururken, dün açıklanan TEOG sınav sonuçlarıyla ayrı bir gurur daha yaşadı. TEOG Sınavı’nda 14 birinci çıkaran Namık Kemal Ortaokulu’nda, 15 öğrencinin ise sadece tek bir yanlışı var. Devlet okulları ortalamasında, özel kolejlere fark atan Namık Kemal Ortaokulu, yıllardır çalıştığı kurumlarda başarılı çalışmalara imza atan Okul Müdürü Ali Koç, okul idarecileri ve öğretmenleri ile yine farkını konuşturdu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here