Erhan Aksay’da Şampiyon Akademi Hastanesi

0
282

Türkiye’nin en uzun soluklu amatör futbol turnuvalarından biri olan ve her yıl birbirinden çekişmeli maçlara sahne olan Erhan Aksay Futbol Turnuvası, adına yakışır final karşılaşmasıyla sona erdi.
Hatay Büyükşehir Belediyesinin organizesinde gerçekleşen ve yaklaşık 2 aydır devam eden turnuvada şampiyonun Akademi Hastanesi oldu.

Geçtiğimiz Cuma günü Esentepe Futbol Sahası’nda karşılaşan Zülüflühan Veteranlar ile Akademi Hastanesi futbol takımlarının mücadelesi unutulmaz anlara sahne oldu. Rakiplerini tek-tek eleyerek adını finale yazdıran Akademi Hastanesi, güçlü rakibini penaltılar sonucu 4-2’lik skorla mağlup etti ve bu anlamlı organizasyonda şampiyon oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısı orta saha mücadelesine sahne olurken, devre 0-0 sona erdi. İkinci yarıya etkili başlayan taraf Akademi Hastanesi oldu. Üst üste geliştirdiği atakların sonucunda karşılaşmanın 52. dakikasında 1-0 öne geçen Akademi Hastanesi’nin sevinci kısa sürdü. Yediği golün santrasında yakaladığı fırsatı iyi değerlendiren Zülüflühanlı futbolcular 54. dakikada beraberliği yakaladı.

Karşılaşmanın bitmesine 5 dakika kala penaltıdan bulduğu golle 2-1 öne geçen Zülüflühan üstünlüğünü koruyamadı. Zülüflühanlı futbolcular bulduğu golün akabinde Akademi Hastanesi’nin gölüne engel olamayınca karşılaşmanın normal süresi 2-2 bitti. Berabere biten karşılaşmanın ardından penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışları sonucu mutlu sona ulaşan taraf rakibini 4-2 yenen Akademi Hastanesi oldu.

Yetmiş gün süren ve 256. maçın sonunda mutlu sona ulaşan şampiyon Akademi Hastanesi kupasını Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Meziyet Aksay’ın ellerinden aldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here