Doç. Dr Lütfü Savaş; “Hatay İli Teşvik Statüsüne Alınmalı…”

0
378

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay ilinde olmazı başaran olarak, hem seçmeni hem de taraftarı olmayanları tarafından takdir ve sevgiyle karşılanıyor. Hatay ilinde yüz altmış altı projeyle er meydanına çıktı ve rakiplerinin asla başaramayacağı yerlere geldi. Hatay ilinin her noktasında Hatay Büyükşehir Belediyesinin levhalarını görmek mümkün.

Çalışmak, çalışmak çok çalışmak onun kimyasında var. Yirmi yıl makalelerimde bahsettiğim şu alt-üst geçitlerle ilgili yazdığım destanların, şimdi gerçekleştiğini görmek beni fazlasıyla mutlu ediyor. Demek ki bazı şeyler siyaset üstü de yapılabiliniyormuş. İskenderun şehir trafiği bir yıl içerisinde düze çıkacak. Büyük şehirlerde gördüğümüz battı çıktı projelerinin şehrimize çok güzel renk katacağı kesin. Denizin gülümsediği İskenderun çok yakında ismi ile birlikte ortaya çıkacak.

Ben yapılanmaları kesinlikle kıskanmıyorum. Arsuz bir yıl evveline kadar bir yerde öylece atılı şekilde duruyordu. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha gecesini gündüzüne katarak ilçesini, Hatay bölgesine olduğu gibi Türkiye içine ve dışına öylece lanse etti ki kış yaz Arsuz turizm kenti basmağını çok yükseklere doğru çıkarttı. Onu ve ekibini saygıyla selamlıyorum.

İskenderun’dan yola çıktığımızda karşımıza ilk önce rahmetli Abdulkadir Kocabaş daha sonra Mete Aslan ve son olarak Dr. Yusuf Hamit Civelek çıkar. Bu örneklemeleri diğer ilçelerde de görmek mümkün. Anlayacağınız Belediye Başkanı illa hükümeti destekleyen siyasi partiden olmayabilir. Yeter ki seçilen başkan ilk önce kendi geleceğini görmeden şehrinin geleceğini görerek görev yapmalı. İşte o zaman halkın refah içerisinde yaşayacağı bir ortamın ortaya çıktığını görür ve seviniriz.

Görevler her zaman kalıcı olmalı. Yapılanları yeniden söküp takmakla halkın geleceğini ilgilendiren yapılanmalardan uzaklaşılır ve güzel beklenti sempatileri kötüye doğru iz bırakır. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in Cumhuriyet Meydanına yaptırdığı saat kulesi de bence en kalıcı bir eser olarak kayda değer. Çok kişi o saat kulesine karşı çıksa da bir zaman sonra İskenderun o saat kulesi ile anılacak. Tıpkı İzmir saat kulesi örneklemesi gibi!

Halka hizmet verirken başkanın alnı açık olmalı. Ondan bundan çekinmeden hedeflerini gerçekleştirmeli. Hatay ilimizin her karışı değerlerle süslü! Yeter ki o değerleri ortaya çıkartmasını bilmeli. Köyler bizlerin geleceği ve vazgeçemeyeceğimiz yerlerdir. Özellikle yaz aylarında yaylalarımız bizleri kendine çeker. Şayet o yaylalarımızda yol yordam yoksa veya suyu içilemez haldeyse neyleyeyim ben o yaylaları.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, köylerimizin yollarını yapmakla, suyunu içilebilir hale getirmekle olağanüstü görevler içerisinde. Sineksiz ve buz gibi bir ortamı bizlere hazır hale getiren görevlilere şükranlarımızı sessiz şekilde sunuyoruz.

Spor bir ülkenin geleceğidir. Ne yazık ki son yıllarda spor dalları, şahısların kendi çaba ve özverileriyle, Türkiye genelinde ise bazı belediyelerin katkılarıyla yapılıyor. Tesisler yapılsa dahi sporcularımızın gıda ve yollukları olmadığından dolayı sporcular müsabakalarda gerekli performansı gösteremiyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi yeni spor tesisleriyle sporcularımıza yeni çalışma imkânları yaratıyor. Bir kaç sporcumuzun dereceye girerek İstiklal Marşımızı dinletmesi bizlere teselli veriyor.

Hatay ili Suriyeli göçmenlerden dolayı son zamanlarda çok sıkıntı içerisinde! Kendi esnaflarımız zaten çaresizlik içerisindeyken, birde Suriye çıktı karşımıza. Çoğu esnaflarımızın yaptığı işi yapıyor ve her taşın altından çıkıyorlar. Hatay ili Türkiye’nin gözbebeği, burada bir sıkıntı var ise dalga-dalga tüm yurda dağılır. Türkiye’de, hak etmediği halde birçok il teşvik kapsamına alındıancak Hatay bu teşvik kapsamının dışında bırakıldı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr. Lütfü Savaş bu olumsuzluğu Hatay il genelinde yeniden dillendirdi ve Hatay ilinin teşvik kapsamına alınması hususunda gerekli girişimleri, en acil şekilde yapacağını söyledi.

Başkan Savaş’ın söylediklerini bir Hataylı olarak destekliyor ve yarım bırakılan Hatay ilimize yeniden teşvik verilmesi konusunun gündemde tutulması tarafındayım. Makalemi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay’ın kurtuluşu olan 23 Temmuz gününde yayınladığı şu mesaj ile noktalamak istiyorum: ”HATAYLILAR CUMHURİYETİMİZİN ULUSLARARASI ALANDAKİ İTİBARINI YÜKSELTTİ!”

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında ayrıca şunları kaydetti: “…Bağımsız Hatay Parlamentosu’nun kardeşliğimizi, milli birliğimizi ve bütünlüğümüzü güçlendiren, ülkemizin barışçı ve yapıcı kimliğini ön plana çıkaran bu kararı, siyasi ve diplomatik alanda elde edilen en önemli başarılardan biri olarak tarihimizdeki yerini almıştır. Farklı dinlerin, anlayışların ve kültürlerin barış içinde bir arada yaşadığı güzide bir şehrimiz olan Hatay; köklü medeniyetimizin önde gelen merkezlerinden biridir.

Hatay’ın anavatanla kucaklaşmasının yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ve Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen olmak üzere bu milli dava uğruna çaba harcayan herkesi rahmetle yâd ediyor; Hataylıları ve bütün vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here