Ediboğlu; “Sınırlarımızı Korusaydık Bu Kadar İnsan Ölmezdi”

0
116

mehmet ali ediboğlu2Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, kendine ait sosyal paylaşım sitesinden yaptığı paylaşımda Suriye savaşı ve ülkemizdeki Suriyeli sığınmacıların durumuna dikkat çekti. Ak Parti iktidarının yanlış politikaları nedeniyle savaşın bu kadar uzadığını savunan Ediboğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

“Türkiye’ye gelen Suriyeli sığınmacı sayısı hızla artıyor, Sayıları 2,5 Milyonu geçen bu sığınmacıların bize maliyeti şu ana kadar 6 Milyar Doları geçti diye ağlamaya ve BM’den yardım dilenmeye başladı AKP’li yetkililer.

TSK’nın ‘Sınırlarımız Namusumuzdur’ açıklaması lafta kalmayıp, Sınırlarımızı namusumuz belleyip 2011 yılından önceki gibi korusaydık, yani sınırlarımızdan terörist ve silah geçişine izin vermeseydik, ne savaş bu kadar uzardı, ne bu kadar insan ölürdü, ne de bu kadar sığınmacı ülkemize gelirdi.

İstedikleri kadar inkâr etsinler, Suriye’nin Kuzeyinde savaşan terörist grupların kullandığı silah ve mühimmatların ve ayrıca orada savaşan Suriyeli olmayan binlerce teröristin Türkiye’den üzerinden gittiğini artık dünya âlem biliyor.

6 Milyar Dolar da örneğin Emeklilerimize Bayram Harçlığı olurdu…”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here