Dondurmada da Hijyen Önemli!

0
423

dondurma yapımı1Yaz Ayının Vazgeçilmezi Olan Dondurmayı Yerken Sağlığımıza da Dikkat Ediyor muyuz?

İskenderun’da uzun yıllardır hizmet vermekte olan ve kentte adeta marka olan ‘Yusuf Amca Sakızlı Dondurmaları’ işletmecisi Tevfik Bilen, yaza hazır olduklarını söyledi. Yaz kış demeden, sakızlı dondurma, kabak ve ceviz reçelleriyle İskenderun halkına hizmet etmeyi sürdürdüklerini kaydeden Bilen, babaları Yusuf Bilen’in kurduğu ‘Yusuf Amca’nın Sakızlı Dondurmaları’nı aynı titizlikle üretmeye devam ettiklerini kaydetti.

Kendi yaptıkları dondurmanın çok doğal olduğunu, bütün ürünleri mevsimine göre seçtiklerini bu yüzden dondurmalarının sağlıklı olduğunu söyleyen Bilen, dışarıda çok sık rastladığımız limon dondurmaların, okul önlerinde satılan dondurmaların merdiven altında imalat edildiklerini bunların hijyenik olmadığını ve sağlığı çok ciddi tehdit ettiğini söyledi. Dışarıda satılan dondurmaların ve kendi yaptıkları dondurmaların içeriği hakkında bilgi veren Bilen; “Dışarıda satılan dondurmaların içinde limon tuzu, su, gıda boyası var bu gibi şeyler sağlığı bozar. Bu yüzden nerede yapıldığı bilinen dondurmalardan yemek insan sağlığı açısından önemlidir” dedi.

IMG_0532

Kendi yaptıkları limon dondurmanın içeriğinde süt, şeker, limon kabuğundan renklendirici ve doğal limonun olduğunu belirten Bilen, kendi yaptıkları dondurmayı her sene Antakya’ya götürerek belli analizlerden geçirdiklerini, önümüzdeki günlerde yine örnekler götüreceklerini ve bu analizleri kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

Dondurmanın yanı sıra yaptıkları kabak ve ceviz reçeli hakkında da bilgiler veren Bilen; “Ceviz reçeli vitaminli bir reçeldir. Ceviz reçeli tam bu aylarda yapılmaya başlanır, kışa kadar devam eder. Bütün ürünlerimizi mevsimine göre seçiyoruz. Ceviz bu mevsimde yapılmazsa olmaz. Çünkü ceviz kabuklaşır” dedi.

İskenderun’da bu reçelin yapımının yaygın olduğunu söyleyen Tevfik Bilen; “Belen, Soğukoluk, Antakya ve Kıbrıs’ta bu reçel yapılıyor fakat diğer iller bu reçelin yapımını bilmez. Ceviz reçelini yapabilmek için, bunu bilmek, yaşamak gerekir, meşakkatli bir iştir. Yapımı ne kadar zor olsa da yemesi çok kolay tadı da bir başkadır” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here