Dudu; “Milletimiz, Karanlık Zihniyeti, Atatürk Meşalesinde Boğacaktır”

0
91

CHP Hatay Milletvekili Dudu; “Milletimiz, Karanlık Zihniyeti, Atatürk Meşalesinde Boğacaktır”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi ve Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak Kurtuluş Savaşı’nı başlatmasının 98. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

19 Mayıs bilincinin cumhuriyeti aydınlatacağını kaydeden Dudu; “Ulusal Kurtuluş meşalesinin yakıldığı 19 Mayıs 1919, büyük dirilişimizin başladığı gündür. 19 Mayıs’ta yanan meşale ışığında çağdaş, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti doğmuştur. Atatürk, Cumhuriyet’in ancak yeni kuşakların sahiplenmesi ile yaşayabileceğini bilerek, 19 Mayıs 1919’u, Cumhuriyet’i emanet ettiği gençlere armağan etmiştir” dedi.

Son yıllarda mili bayramlarımızın öneminin aşındırılmaya çalışıldığını ancak yüce Türk Milletinin buna asla müsaade etmeyeceğini kaydeden Milletvekili Dudu; “Ulusal bayramların öneminin aşındırıldığı, “millet” bilincinin yok edilerek “ümmet” anlayışının yerleştirilmek istendiği AKP döneminde, Cumhuriyet değerlerine saldırı sistematik hale getirilmiştir. Atatürk’ü daha çok anlamak ve fikirlerini yaşatmak zorunda olduğumuz bu süreçte, ulusal bayramlarımızın yurttaşlarımızca sahiplenilmesi daha büyük anlam kazanmaktadır.

İstanbul’da Beşiktaş Belediyesi’nin 19 Mayıs Kutlamalarının Valilik kararıyla iptal edilmesi de bu anlayışın yansımasıdır. Atatürk’e, annesi Zübeyde Hanım’a ve Cumhuriyet’in ilk kadın profesörü Afet İnan’a yönelik saldırılar ile neyin amaçlandığı herkes tarafından bilinmektedir. Türk milletine; bağımsızlığı, özgürlüğü, bilimi ve ulusal onuru kazandıran Atatürk’e yönelik saldırılar, modernleşme ve aydınlanmaya duyulan hazımsızlıktan kaynaklanmaktadır. Aydınlık yerine karanlık ile ayakta kalmak isteyenler bilmelidir ki bu millet Atatürk meşalesinde bu anlayışı da boğacaktır. Atatürk’ün kurduğu partide siyaset yapan vekiller olarak, Cumhuriyet’imizi ne pahasına olursa olsun yaşatma kararlılığımızı bir kez daha vurguluyoruz.

Milli Mücadele sürecini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında yaşanan zorlukları göz önünde tutarak, ulusal bilincimizi açık tutmamız dileğiyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramımız kutlu olsun” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here