“Devleti Onlar Gibi Değil, Adam Gibi Yönetiriz”

0
75

kemal kılıçdaroğlu3CHP Lideri Kılıçdaroğlu Hataylılarla Bir Araya Geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin seçim çalışmalarına destek amaçlı Hatay’a gelerek halka hitap etti. Antakya Uğur Mumcu Alnında düzenlenen mitingde konuşan Kılıçdaroğlu; “Biz onlar gibi çalamayız, hırsızlık yapamayız. Onlar gibi devleti yönetemeyiz ama devleti adam gibi yönetiriz” dedi.

Konuşmasında sık-sık hükümete yüklenen Kılıçdaroğlu; “Ak Parti’ye oy veren yurttaşlarım bu eleştirileri üzerine almasınlar. Ayrımcılık, bölücülük benim kitabımda yok. Bu hükümet size yalan söyledi. ‘Oy verin yolsuzluğu, yoksulluğu önleyeceğim, yasakları kaldıracağım’ dedi. Yaptı mı?” diye konuştu.

Ülkenin birleştirici gücü olacaklarının, hiçbir yurttaşı ötekileştirmeyeceklerinin sözünü veren Kılıçdaroğlu; “Düne kadar sizin başörtünüz üzerinden siyaset yapılıyordu. Onu da elinden aldım. Hepinizin benim başımın üstünde yeri var. Ne dedim? Benim kitabımda ayrımcılık yok. Ben insanı severim. Benim için yandaş yok, vatandaş var” dedi.

Hatay’ın bu bölgenin en güzel illerinden birisi olduğunu, her inançtan insanın binlerce yıldır barış içinde yaşadığını söyleyen Kılıçdaroğlu; “Bölmeye çalışıyorlar. Sakın bölünmeyin. Ayrılmak yok, bölünmek yok. Birilerinin ekmeğine yağ sürmek yok. Biz beraber yaşadık, beraber yaşamaya devam edeceğiz” dedi.

kemal kılıçdaroğlu4

Başbakan Suriye’ye Savaş Açmak İstiyor

Suriye’deki olaylarla ilgili de hükümete ağır eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu; “Her zaman ‘yapmayın, kardeşin kardeşi öldürdüğü yere silah göndermeyin, cihatçı grupları Hatay’da eğitmeyin’ dedim. ‘Başınıza bela olur’ dedim. Ama dinletemedim. Şimdi Suriye’ye savaş açmak istiyor. Reyhanlı patlamasının ertesi günü Reyhanlı’ya gittim ama parti arabasıyla gitmedim. Çünkü oraya slogan atmaya gitmedim. Bana gazeteciler siyasi soru sordular. Onlara ‘Siyaset yapmaya gelmedim. Reyhanlı’nın acısını paylaşmaya geldim’ dedim. Ama o başçalan benim söylediklerimin tersini söyledi. Reyhanlı halkı ve Allah şahidimdir. Bunun dışında hiçbir şey söylemedim. Kendisi ne yaptı? Reyhanlı’ya gidemedi, ABD’ye gitti. Daha sonra da topla tüfekle önlem alarak gitti Reyhanlı’ya. Suriye’de akan kanın sorumlusu kim? Suriyeli çocukların Türkiye’nin sokaklarında dilenmesine neden olan kim? 50 sefer uyardım. ‘Silah gönderme, militanları eğitme’ dedim. Suriye’de akan kanın sorumlusu Erdoğan’dır. Ben bunu her yerde söylüyorum. İstanbul’da da, Erzurum’da da söylüyorum. Neden siz silah, para gönderiyorsunuz. Acaba Suriye’ye girişin yollarını bulabilir miyiz diye provokasyonları kendileri hazırlıyor” şeklinde konuştu.

kemal kılıçdaroğlu5

Hırsızdan Yana mı Olacaksınız?

İktidarları döneminde eleştiriye açık olacaklarını belirten Kılıçdaroğlu; “Size bizi eleştirdiğiniz için vergi müfettişi göndermeyeceğiz. CHP gelirse, başçalan şöyle diyor; ‘Şu CHP var ya şu CHP’. E ne olmuş? ‘Başa gelirse devleti yönetemezmiş’. Devleti kuran parti devleti yönetemez mi? Bir konuda haklarını verelim. Biz onlar gibi çalamayız, hırsızlık yapamayız. Onlar gibi devleti yönetemeyiz ama devleti adam gibi yönetiriz” dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasında son olarak kendisini dinlemeye gelenlere; “Allah’ın kelamı bizim kelamımızdır. Allah’ın kelamı ile dalga geçenlere oy verecek misiniz? Bakara makara diyenlere, Google’dan her Cuma ayet sallıyorum diyen adamlara oy verecek misiniz? Allah’ın kelamı ile dalga geçenlere oy verirseniz iki elim yakanızda olur. Dünyanın hangi ülkesinde bir içişleri bakanı oğlunu arayıp ‘evde kaç para var’ diye sorunca ‘bir trilyon civarında’ diyor. O 1 trilyon senin cebinden çaldığı paradır. Hırsızdan yana mı adaletten yana mı olacaksın?” diye sordu.

kemal kılıçdaroğlu6

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here