Son Perdede Seçmen Sahne Alıyor

0
59

seçim son viraj1Yerel seçimlere çok az bir zaman kaldı, bu Pazar herkes sandık başına gidecek. Aylardır ev, esnaf ziyaretlerini, mitingleri sürdüren adaylar arasında bir seçim yapılacak. Ülke genelinde büyükşehir ve ilçe belediye başkanları, muhtarlardan oluşan yüzlerce aday birbirleriyle yarışırken ilimizde de çetin bir yarış var.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP’den Doç. Dr. Lütfü Savaş, AKP’den Sadullah Ergin, MHP’den Mete Aslan, SP’den Necmettin Çalışkan, HDP’den Avukat Yusuf Öfgeli, HEPAR’dan Ekrem Sert mücadele ederken, İskenderun Belediye Başkanlığı için de CHP’den Dr. Yusuf Civelek, AKP’den Seyfi Dingil, MHP’den İbrahim Gül, HDP’den Ercüment Kimyon, HEPAR’dan ise Erkin İslam mücadele ediyor.

Önümüzdeki Pazar günü yapılacak seçim sonrası her bölge için adaylardan biri ipi göğüsleyecek ve başarısı ile de yüzü gülecek.

seçim son viraj2

30 Mart 2014 Yerel Seçimleri yasakları da açıklandı. 298 sayılı Kanunun 79.maddesi gereği yasaklar şöyle duyuruldu;

“Oy verme günü, her ne suretle olursa olsun, ispirtolu içki satılması, içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit ispirtolu içki satılması, verilmesi, içilmesi yasaktır. Oy verme günü, bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalır. Eğlence yeri niteliğine haiz lokantalarda yalnız yemek verilir. Oy verme günü, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse, köy, kasaba ve şehirlerde silah taşıyamaz.”

Seçim Ertesi Okullar Tatil

Seçim sonrası 31 Mart günü için Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da bir açıklama yaptı. Yerel seçimlerden sonraki gün 31 Mart’ta okulların ve resmi kurumların tatil olacağını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, katıldığı bir televizyon programında 30 Mart’taki yerel seçiminde oy sayımının geç saatlere kadar süreceğini, bu yüzden okulların 31 Mart tarihinde tatil olacağını belirtti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here