“İlçe Belediyeleri Bir İsteyecek, Bizler İlçelere Beş Vereceğiz”

0
98

bülent arınç1Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç İskenderun’da Halka Hitap Etti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 30 Mart yerel seçimler kapsamında İskenderun, Belen ve Dörtyol İlçelerine gelerek düzenlenen mitinglere katıldı.

Ak Parti İlçe teşkilatları ev sahipliğinde yapılan toplantılara Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, Ak Parti Hatay Milletvekilleri H. Bayram Türkoğlu, Orhan Karasayar, Muhammet Öntürk,  Ak Parti İl Başkanı Süleyman Tenekecioğlu, Hatay eski Milletvekilleri İsmail Soylu, Mehmet Soydan, İzzetin Yılmaz, Ak Parti İlçe Belediye Başkan adayları, Ak Parti İlçe teşkilatları ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Mitinglerde çeşitli konulara değinen Arınç, Dörtyol İlçesi’nde Bilgehan Aksoy’un, Belen İlçesi’nde Adnan Vurucu’nun ve İskenderun İlçesi’nde de Seyfi Dingil’in seçilmesi halinde Büyükşehir Belediye Başkanlığını da Allahın izni ile kazanacak olan Sadullah Ergin’in ilçelere büyük oranda yardımcı olacağını, onu da aşan projeler olursa, AK Parti iktidarı olarak yanlarında yer alacaklarını söyledi.

İlçe Teşkilatları ev sahipliğinde düzenlenen mitinglerden İskenderun mitingi Ak Parti İlçe binası önünde gerçekleştirildi.

bülent arınç2

Ak Parti olarak 11-12 yılda 3 milletvekilliği seçimini tek başlarına kazandıklarını, 2 mahalli seçim, 2 referandum olmak üzere 7 imtihana girdiklerini ve 7’sinden de başarıyla çıktıklarına söyleyen Bülent Arınç; “Ben Cumhuriyeti kuran Atatürk’ün partisiyim, 80 yıllık partiyim diyen CHP, 1950 yılında çok partili sisteme geçtiğimiz yıldan beri, 64 yıldır tek başına iktidar yüzü görmedi. Bazı hükümetlerde kıytırık 3 aylık 5 aylık koalisyonlar da bulundu. Bizim gibi 15 aylık partiyken tek başına iktidara gelip de çok şükür 12 yıldan beri milletin yüzde elli oyunu alan, 2 seçmenden birisinin oyuna sahip partiyi Türkiye görmedi, Avrupa da görmedi. Allah bize nasip etti” dedi.

İktidara gediklerinde DSP, MHP, ANAP üçlü koalisyonunun olduğunu hatırlatan Arınç; “Bizden önceki hükümetler hizmet nedir bilmezlerdi. Sadece bakanlık sayısını arttırırlardı. Son koalisyon hükümetinde 38 bakan vardı bunların 20’si devlet bakanıydı sadece kırmızı plakaları vardı. Güya her bakan bir genel müdürlükten sorumluydu. Biz tek başımıza iktidara geldik 38’i bakanlığı 24’e indirdik. Biz çevremize çıkar sağlamak, kırmızı plakaya daha çok binmek için iktidara gelmedik, hizmet için iktidar olduk. Hükümetimiz iktidara geldiği günden beri hizmet üretiyor, otoyollar, havaalanları, tüneller, asma köprüler, denizin altından tüp geçitler, sağlıkta atılımlar hastaneler, eğitimde yeni okullar ve birçok yatırımlar yaptık bunları yaparken de milli gelirimizi, hazine gelirimizi, ihracatımızı da arttırdık” dedi.

bülent arınç3

Her yerin kükrediğini, hareketli olduğunu, her yerin heyecanlı olduğunu anlatan Arınç, milletin, hükümetine, partisine, başbakanına sahip çıkmanın mücadelesini verdiğini ve inadına AK Parti dediğini ifade etti. Ne kadar yüksek oy alırlarsa hükümetlerinin ve Başbakanın itibarının o kadar güçlendirilmiş olacağını ifade eden Arınç, meydanın bunlara bırakılmaması gerektiğini, AK Parti giderse kim gelecek sorusunun cevabını herkesin vermesi ve bu memleketin ne hale geleceğini herkesin düşünmesini gerektiğini anlattı.

Başbakan Yardımcısı Arınç, İskenderun Anemon Otel’in Açılışını Yaptı

İskenderun Anemon Otelin resmi açılış töreni Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın katıldığı sade bir törenle gerçekleştirildi. Törende konuşan Arınç, Türkiye’de Anemon gibi yerli otel zincirlerinin, uluslararası markaların önüne geçmeye başladığını memnuniyetle izlediklerini söyledi.

bülent arınç4

Anemon Oteller Zinciri Onursal Başkanı İsmail Akçura, açılış töreninde yaptığı konuşmada Türkiye’de Ak Parti hükümetinin istikrarlı döneminde geçmiş yıllara oranla 3 kat daha hızlı büyüdüklerini belirterek bunun siyasi ve ekonomik istikrara bağlı olduğuna dikkat çekti. İsmail Akçur’a kendisi gibi Manisalı olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a katılımlarından dolayı teşekkür ederek şöyle konuştu: “Allah güç verdiği kadar ülkemizin turizmine hizmet etmeye ve cumhuriyetimizin 100. yılında otel sayımızı 40’a çıkartmayı ve Anemon markasını uluslararası oteller arasında saygın bir yere taşımayı hedefliyoruz. İskenderun Anemon Otel’in İskenderun’a Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye’nin turizm sektöründe ne kadar iddialı bir şekilde ilerlediğinden söz etti. Arınç Anemon Otel’in Türkiye’de doğup Türkiye’de büyüdüğünü güleryüzlü hizmeti ile haklı bir şöhrete kavuştuğunu belirtti. Arınç konuşmasının ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin’e destek istedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here