Denizler, Denize Karanfil Bırakılarak Anıldı

0
102

anma-vatan partisiBundan tam 43 yıl önce 6 Mayıs’ta idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan Vatan Partisi milletvekili adayları tarafından denize karanfiller atılarak anıldı. Vatan Partisi milletvekili adayları Denizleri İskenderun iskelesinde denizlere karanfil atarak andılar.

Denizleri anmada Milletvekili adayı Emilhan Güçlü, Sadık Karakaş ve Vatan Partisi Öncü Gençlik Başkanı Özgür Yıldırım birer konuşma yaptılar. 68 kuşağının Türkiye’de aydınlanmanın bel kemiği olduğunu kaydeden Emilhan Güçlü; “68 Kuşağının önderlerinden biri Dr.Doğu Perinçek ise diğeri ise Deniz Gezmiş’tir. Bunların hangisini söylersek söyleyelim, 68 kuşağının halk çizgisi akla gelir. Yani halk için fedakarlık demektir. Denizler bu günlerin öngörülerini en iyi tespit edenlerdendir. 68 Kuşağı Türkiye’de aydınlanmanın bel kemiğidir. Bugün onun temsilcisi ve sürdürücüsü Vatan Partisidir. Vatan Partisi Denizlerin hayata geçirmek istedikleri yani Altı Ok fikrini hayata geçirmeye çalışmaktadır” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Sadık Karakaş ise; “Onlar görevlerini yaptılar ve güneşe gömüldüler. O gün Denizler Amerikan askerlerini denize gömerken bugün TGB Amerikan askerlerinin başına çuval geçiriyorlar. Amerikan askerlerini denize döküyorlar. Denizlerin mücadelesi bitmemiştir ve ta ki Türkiye bağımsız bir ülke oluncaya kadar devam edecektir” dedi.

Öncü Gençlik Başkanı Özgür Yıldırım da konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan halk mücadelesi yolunda kendilerini feda etmişlerdir. Bizler de Vatan Partisi Öncü Gençlik olarak bu mücadeleyi sürdürüyoruz. 68 Kuşağından aldığımız bu devrimci birikim yolumuza ışık tutuyor.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here