“Onların Mücadelesini Devam Ettiren Binler Artık Milyonlara Dönüşmüştür”

0
85

ihd açıklama4İHD, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Coşkun’u Anmak İçin Toplandı…

İnsan Hakları Derneği İskenderun Şubesi üyeleri, dün, üst geçitte toplanarak, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilmelerinin yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaptılar.

İHD adına açıklamayı Şube Eşbaşkanı Coşkun Selçuk yaptı. 6 Mayıs tarihini Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kara bir sayfa olarak nitelendiren Selçuk, “Bundan tam 43 yıl önce 6 Mayıs 1972’de Türkiye’de hakça bir düzen için gençlerin ortaya koyduğu irade sistemin kara yüzünü ortaya çıkarmış ve suçsuz günahsız üç fidan darağacına gönderilmiştir” dedi.

Üç gencin, bütün dünyada emperyalist sisteme karşı ortaya çıkan gençlik direnişinin Türkiye’deki öncüleri olduklarını kaydeden Selçuk; “Onlar, emperyalist sistemin tüm dayatmalarına karşı çıkarak yeni bir dünyanın mümkün olduğuna inandılar. Yaptıkları mücadele insanların umudu oldu. Bu gün yaşanan sorunları o zamandan görerek,  çözümün bütün ezilenlerin örgütlü, ortak mücadelesinde olduğu tespitini yaparak yola çıktılar. Halkların kimliklerine saygılı oldular. Emperyalist güçlere ve yerli işbirlikçilerine karşı mücadele ederek onları halklara teşhir ettiler. Halkın içinde halkla birlikte mücadele ettiler.

Türkiye’de sistemin hak talep edenlere, özgürlük, eşitlik talep edenlere yaklaşımı Deniz Gezmiş ve arkadaşlarına yaptığı kıyımla açıkça ortaya çıkmıştır. Her türlü hak arama örgütlülüğüne karşı yapılan düşmanlık ve her türlü örgütlenmeyi suç olarak gören anlayış, o dönemden beslenmiştir. İnsanı esas alan, eşitliği, kardeşliği esas alan eylemleri suç olarak gösterme aynı anlayışın ürünüdür. Deniz, Yusuf, Hüseyin’i idam ederek onların düşüncelerini ortadan kaldıracaklarını düşünenler yanıldıklarını gördüler.

Bugün onların ektiği tohumlar bütün Anadolu’da filizlenmiştir. Onların mücadelesini devam ettiren binler artık milyonlara dönüşmüştür. Milyonlarca insan örgütlenerek aynı taleplerle alanlarda hak aramaktadırlar. Her türlü baskı ve dikta hevesleri halklar tarafından durdurularak eninde sonunda Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın yoldaşları amaçlarına ulaşacaklar. Bu topraklarda yaşayan binlerce Deniz, Yusuf, Hüseyin özgür, demokratik, eşit, emekten yana bir sistemi kurup onların anılarını yaşatacaklar” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here