Cuma Zaferleri 30 Ağustos,1453 ve 1071

0
240

Aziz dostlar ve sevgili hemşerilerim, Cuma Günü, tüm beşeriyet ve özellikle İslam Âlemi için en hayırlı gündür. Öncelikle Cuma günü idrak edeceğimiz Mübarek Kurban Bayramınızı kutlar hayırlara vesile olmasın dilerim. Bu günleri borçlu olduğumuz, Yüce Allah (cc)’ın Cuma Günleri ‘bizlere bahşettiği üç zaferden’ ve kutlanmasından kısaca bahsedeceğim.

Büyük Hun İmparatoru Atilla’nın Kuzeyden Avrupa’ya girişinden sonra, 1071 yılı Ağustos ayı Cuma günü Sultan ALPARSLAN, Asya’dan Anadolu topraklarına girerek Bizans Ordusunu Tarumar etmiştir. Avrupa Kapılarını açan Sultan ALPARSLAN, MALAZGİRT MEYDAN MUHAREBESİNİ Necip Türk Milletine kutlanmak üzere armağan etmiştir. Ruhu Şad olsun. Bu Zafer Cuma günü gerçekleşmiştir, kutlu olsun.

Yıl 1453 Mayıs ayı Cuma günü, Ortaçağ kapatılmış ve Yeniçağ açılmıştır. Büyük Türk İmparatoru Sultan FATİH MEHMET, geçilmez denen Bizans Surlarını yıkarak, İstanbul’un fethini gerçekleştirmiştir. Şanlı Ordu ile gemiler de karadan yürüyerek Haliç’e ve Boğaza yüzmeye inmiş ve tarihte bir ilk gerçekleşmiştir. Yüce Peygamberin Hadisi Şerifi Tecelli etmiştir. Ruhları Şad olsun. Cuma günü gerçekleşen Büyük Fetih Kutlu olsun. Bu iki Zafer Büyük Bizans İmparatorluğunun Haçlı Ordularına karşı kazanılmıştır. 1071’den 382 yıl sonra 1453’te ikinci mağlubiyet ve hezimet yaşatılmıştır.

Boş durmamışlar. Yıl 1914 Dünya Savaşını başlatarak 461 yıl sonra Türk’ü tarihten silmek için Yedi Düvel, sömürge askerlerini de yanlarına alarak, Cihan İmparatorluğunu, efendilerini yok etmek için fitili ateşlemişlerdir. Ne acı ki Bu sefer içteki adalet dağıttığı, hizmet verdiği, gayrimüslim azınlıkları ve bugünkü kıran artıkları 15 Temmuz benzeri sözde İslam geçinen, İslam Teali Cemiyetleri ve Devlet Güçleri de ihanete çekilerek, Osmanlı İmparatorluğu yıkılarak, SEVR imzalanmış ve ülke paylaşılmıştır. İç Anadolu’da ufak bir parça da bize, yani Türklere, efendilerine lütfedilmiştir.

Hadise mazhar olmuş, necip Türk Milleti sıkışınca, Hızır yetişiyor, darda kalmıyor. Yüce Mevla, İslam’a Hadimlik yapan bu milleti darda ve esarette bırakır mı? Mustafa Kemal ATATÜRK ve arkadaşları “YA İSTİKLAL, YA ÖLÜM” deyip, lütfu olarak yeniden İstiklal Savaşı başlatılmıştır. Ev ve aile hayatı yaşamaya imkân bulamayan, Çanakkale’de, Mısır’da, Filistin’de, Suriye’de, Trablusgarp’ta, her yerde savaşta var. Nihayetinde, parçalanmış Osmanlı’nın Sevr’i imzalayan teslimiyetçi idaresine karşı, yeni Meclis oluşturularak, Dünyaya yeniden Savaşın başlatıldığı ilan edilmiştir.

İngiliz Muhipleri Amerikan yanlıları, doğudaki isyanlar ve Ermenilere rağmen, İngiliz boyunduruğu için Fetva verenlere rağmen 30 Ağustos, yine Cuma günü Büyük Taarruzla Allah-Allah diyerek, “Ordular İlk Hedefiniz Akdeniz’dir” denilmiştir ve Yunan denize dökülmüştür. Dünya Sevr’i Bırakmayı hazmedememesine rağmen, ABD dışında hepsi, Lozan’ı imzalamak zorunda kalmışlardır. Atatürk ve silah arkadaşlarının ve tüm şehitlerimizin Ruhları şad olsun. 30 Ağustos ZAFER BAYRAMI kutlu olsun.

Bu bayramı hazmedemeyen, “Yunan’la savaşılmadı, Lozan Hezimettir, hepsi bir senaryodur” diyebilen, Atatürk’ün annesine ve kızına hayâsızca saldıran, savaşı yönetirken Efes Pilsen Birasını elinde gösteren, Ufak Kız çocuğunu severken çocuğa içki içirdi diyebilen, Sünnetsiz olduğunu söyleyebilen ve edepsizce saldıran ve Müslüman olduğunu söyleyenler, Hafız olduğunu ifşa etmediği ifade edilen, yurt dışında, Japonya’da kendi parası ile Cami yaptıran, İngilizlerin Vehabileri tarafından Peygamberin Mescidinin yıkılacağı haberi üzerine, bir taşının oynatılması halinde, orduya harekât emrini vereceği talimatını veren kişiye saldıranların, 15 Temmuz sevdalısı, rejim ve Türk Milleti düşmanı FETÖ artığı ve dönme oldukları aşikâr olup, belalarını yakın zamanda bulacaklardır.

Sn. Cumhurbaşkanımızın bunları çok iyi tespit ettiklerini ve nazarda tuttuklarını milletimiz biliyor diyerek, hoşça kalın, Allah (cc)’a emanet olun ve ay-yıldızlı bayrak asın.

e-mail: nurettincan1071@hotmail.com