Uluslararası Aba Güreşi Dünya Kupası Başlıyor

0
274

Bu yıl 8’cisi düzenlenecek olan Uluslararası Aba Güreşi Dünya Kupası Şampiyonası, 3 Eylül Pazar günü Hatay’da başlayacak. Pazar günü saat 17.00’de Mehter Takımı konseri ile başlayacak olan şampiyonaya 40’a yakın ülke katılacak. Yarışmalar, Aba Güreşi özel yarışma alanı olan Mersah’ta yapılacak.

Medeniyetler beşiği, hoşgörü şehri Hatay’ı ve Türkiye’yi Dünyaya tanıtmada yardımcı olacak bu organizasyonda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve Uluslararası Aba Güreşi ve Dünya Geleneksel Sporlar Federasyon Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın hizmetleri de önemli bir yer tutuyor.

Şampiyonaya 20’nin üzerinde Türk devleti, özerk cumhuriyet ve toplulukları katılırken, 8. Uluslararası Aba Güreşi Dünya Kupası Şampiyonası, Türkiye’de yapılan ve ülkelerin tam takımları ile katıldığı Dünyanın en büyük geleneksel spor şampiyonası olma özelliğini de elinde bulunduruyor.

“Türkiye, Dünya Güreş Federasyonu’na Sahip Çıkmadı”

Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonunun, Türkiye’de ilk kez kurulan bir dünya federasyonu olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. İbrahim Öztek; “Türkiye, üzülerek belirtmek isterim ki, Dünya Güreş Federasyonuna sahip çıkamamış, Dünya Güreş Federasyonunun İsveç’te kurulmasına müsaade etmiştir. Yarın bir ülke çıkar da ‘Biz, Dünya Yağlı Güreş Federasyonunu kurduk. Bundan böyle bize bağlanacaksınız’ derse hiç şaşmam.

Ayrıca, bizim federasyonumuz içinde alt başlık olarak Yağlı Güreş de bulunmaktadır. 3 Eylül günü Hatay’da yapılacak bu büyük şampiyonaya başta Gençlik ve Spor Bakanı Sn. Dr. Osman Aşkın Bak dahil tüm spor teşkilat yöneticilerimizi ve spor severlerimizi davetten onur duyarım” diye konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here