CHP’li Vekillerden Hatay’a İnceleme ve Taziye Ziyareti

0
168

CHP’li milletvekilleri Reyhanlı’da Suriye’den gelen roketlerin verdiği hasarları incelemek üzere Hatay’a geldi. CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem’in ev sahipliğinde bir dizi ziyaretlerde bulunan CHP Heyeti, Zeytin Dalı operasyonu ve düşen bombalar hakkında bölgedeki son durumun bilgilerini aldılar.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak beraberinde Hatay Milletvekilleri Birol Ertem, Serkan Topal ile Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Gökdağ ve Akif Ekici ve CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu ile birlikte, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Hatay’a geldi.

İlk olarak Reyhanlı’ya giden CHP Heyetini burada CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu karşıladı. Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu’nu makamında ziyaret eden heyet burada Kaymakam Çobanoğlu’ndan Reyhanlı ilçesinin son zamanlarda yaşadığı roket saldırıları ve ilçenin sosyo-ekonomik yapısı ile ilgili bilgi aldılar. Reyhanlı Kaymakamlığının ardından CHP Heyeti roket saldırıları sonucu şehit olan Rıfat Sinirli, Fatma Avlar, Ahmet Şanverdi ve Mehmet Es’in ailelerini ziyaret ederek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu’nun taziyelerini ilettiler.

CHP Milletvekilleri ve İl Başkanlarından oluşan Heyet Reyhanlı’dan sonra Kırıkhan ilçesine geçtiler. Kırıkhan ilçesinde önce CHP Kırıkhan İlçe Binasını ziyaret eden heyeti burada CHP Kırıkhan İlçe Başkanı Hüseyin Şanverdi ile göreve yeni seçilen CHP PM üyesi Gülçin Timur ve çok sayıda partili karşıladı. Milletvekilleri daha sonra Kilis Gülbaba köyünde Roketli Saldırı sonucu şehit olan Kırıkhanlı Uzman Çavuş Ahmet Bayram’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunarak Hatay temaslarını sonlandırdılar.

Ziyaretler sonrası kısa bir değerlendirmede bulunan CHP’li Vekil Serkan Topal; “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcımız, Milletvekili arkadaşlarım, İl ve İlçe Başkanlarımız ile birlikte Hatay ve Kilis’te incelemelerde bulunduk. Reyhanlı ve Kırıkhan da Şehit ailelerimizi ziyaret ettik. Reyhanlı’ya ve Kırıkhan’a düşen roketlerde yaşamını yitirenlerin, ailelerine taziye ziyaretinde bulunarak, acılarını paylaştık” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here