EN BÜYÜK ACI

0
173

Zeytin Dalı Harekâtının 22’nci Gününde 11 Şehit Verdik!

Suriye’nin Afrin kentinde yürütülen ‘Zeytin Dalı Harekâtı’nın 22’nci gününde kırıma uğrayan helikopterde 2, çatışmada ise 9 olmak üzere toplam 11 askerimiz şehit oldu. Şehit olan askerlerimizden Uzman Çavuş Oğuzcan Ekiz’in Hatay-Erzinli olduğu öğrenilirken, diğer şehitlerimizle birlikte Ekiz’in baba ocağına da ateş düştü. Harekât kapsamında 20 Ocak’tan bu yana toplam 1480 teröristin de etkisiz hale getirildiği belirtildi.

İlimizin Hassa ve Kırıkhan ilçesinin karşına düşen Suriye’nin Mamaluşağı ile Ömeruşağı arasındaki bölgede terör örgütleri PKK/PYD-YPG ve DEAŞ mevzilerinin imha edilmesine yönelik operasyona katılan komando birliği ile bölgeye sızmaya çalışan teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışma bölgesine hava desteği vermek için gelen ATAK helikopterinden biri kırıma uğrayıp düştü. Helikopterdeki Kara Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman (32) ile Kara Pilot Üsteğmen Erdem Mut (29) olay yerinde şehit oldu.

Teröristlerin tanksavar, roketatar, havan ve ağır silahlarla saldırısı sonucu 1027 rakımlı tepede olarak adlandırılan bölgede gün boyu devam eden çatışmalarda ise Piyade Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş (29) ile uzman çavuşlar Oğuzcan Ekiz (27), Enes Sarıaslan (24), Halis Koca (27), Burak Akalın (28), Serdar Ege (41),  Hüseyin Şahin (27), Koray Karaca (25) ve uzman onbaşı Hamza Karacaoğlu (26) şehit oldu, bazı askerler de yaralandı. Çatışmada yaralanan askerler, bölgeden tahliye edilerek Kırıkhan ve Hatay’daki devlet hastanelerinde tedaviye alınırken, bazılarının hayati tehlikelerinin devam ettiği belirtildi.

Operasyon bölgesinden alınarak Hatay ve Kırıkhan devlet hastanelerine getirilen şehitlerin cenazeleri de memleketlerine gönderildi.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, düşen helikopterle ilgili teknik heyet tarafından inceleme başlatıldığı belirtilirken, harekâtın başlangıcından bu yana toplam 1480 teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ve Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Zeytin Dalı Harekatı sırasında yaralanan askerleri hastanede ziyaret ederek son durumları hakkında bilgi verdi. AK Partili Karasayar, 3 askerin Kırıkhan Devlet Hastanesinde olduğunu belirterek sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Karasayar; “Şu anda 3 tane yaralımız var burada. Yaralılarımızın durumu iyi! Sıkıntılı olanları da hemen daha iyi tedavi almaları amacıyla GATA’ya gönderiyoruz” dedi.

Hassalılar Derneği’nden Şehitlerimiz Anısına Zeytin Ağacı…

Kırıkhan Hassalılar Derneği üyeleri, Afrin’de gerçekleştirilen “Zeytin Dalı” Operasyonunda şehit olan askerlerimizin anısına zeytin ağacı diktiler. Beyazıt-ı Bestami Türbesine gelen dernek üyeleri burada dua ettikten sonra, boş araziye zeytin ağacı diktiler.

Kırıkhan’da bulunan Beyazıt-ı Bestam-i Hazretleri türbesini ziyaret ederek, başlattıkları ağaç dikme kampanyası kapsamında, dernek üyeleri önce türbede Kuran-ı Kerim okuyup şükür namazı kılarak Mehmetçiğimizin zaferi ve ülkemizin bekası için dua ettiler. Sonrasında türbe çevresindeki araziye geçerek, şehitlerimiz anısına zeytin ağacı diktiler. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here