CHP’li Şahutoğlu İTSO’yu Ziyaret Etti

0
90

“Sosyal ve Halkçı Belediyeciliği Hayata Geçireceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, seçim çalışmaları kapsamında İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve ilçe yönetimi, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hurşit Mursaloğlu ve partililer ile birlikte İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)’nı ziyaret etti.

Kentle ilgili projelerin görüşüldüğü ziyarette konuşan CHP’li Aday Şahutoğlu; “Bizim İskenderun’u yönetmeye yönelik tutumuz bir sevdadan ibaret” dedi. Zengin bir coğraşyada barış ve kardeşlik içerisinde yaşadığımızı kaydeden Şahutoğlu, bu kardeşlik ortamının daim olmasına adına gayret göstereceklerini kaydetti.

İskenderun’a yönelik hedeflediği pek çok projesi olduğunu ve önümüzdeki günlerde bunları ayrıntılarıyla anlatacağını ifade eden Şahutoğlu; “Amacımız, geliştireceğimiz projelerle şehrin temiz, modern, yeşil alanları olan, sosyal hayatı canlı, insanların kendini dışarıda ve içeride güvenli hissedebilecekleri bir atmosferi yaratmaktır. Saat 7’den sonra dışarıda, sahilde insan yüzü göremiyoruz, çok dramatik bir tablo.

Şehrimizde yabancı ayağı neredeyse hiç yok. Hatay’a gelen yerli ve yabancı turistlerin çok nadir bir kesimi İskenderun’a geliyor. Antakya Harbiye, Samandağ’a gidiyor, İskenderun’a kimse gelmiyor. Şehrin ekonomisini sadece mevcut iç unsurlarla, yerli dinamiklerle ayakta tutmak, canlı tutmak, ileriye taşımak çok zor. Şehri bir Cazibe Merkezi yapmamız lazım, şehrin önünü açmamız.

İskenderun bir deniz kenti ama ne yazık ki birçok vatandaşımız denizin imkânlarından istifade edemiyor. Ne yüzme konusunda ne deniz ürünlerinden, mahsullerinden yararlanamıyor. İskenderun ekonomik düzeyi profil olarak ucu sivri bir prizma gibidir, çok büyük bir yüzdesi orta ve alt gelir gruplarına sahip bir sosyal kitle var. İskenderun’da yaşayıp da yüzme bilmeyen dünya kadar insanımız var, bu imkanları İskenderun insanımıza ulaştırmak, sosyal belediyenin temel görevidir. Bizim hedefimiz sosyal ve halkçı belediyeciliği hayata geçirmek. Birçok insanımızın kendi kişisel imkânlarıyla istifade edemediği bu şehrin nimetlerinden istifade ettirmek için sosyal tesisler kuracağız bu bizim çok önemsediğimiz bir proje” şeklinde konuştu.

İçerisinde bulunduğumuz seçim sürecinde ilkeli siyaset yapan, bölgenin tanıdığı iki adayın olduğunu ifade eden İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Ticaret ve Sanayi odası olarak, kentimize fayda sağlayacak her türlü projede birlikte çalışacağız, iş birliği içerisinde olacağız” diyerek Şahutoğlu’na çıktığı yolda başarılar diledi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here