CHP’li Ertem; “Ramazan Kardeşlik Duygularımızı Güçlendireceğimiz Bir Aydır”

0
84

Ramazan Ayı, ilk sahurla birlikte bu sabaha karşı başladı. Geceyi sabaha bağlayan saatlerde ramazan ayının ilk sahuru yapılırken, İslam Âlemi ilk sahurun ardından 27 Mayıs 2017 Cumartesi gününe (bugüne) oruçlu uyandı. Son oruç ise 24 Haziran günü tutulacak ve Ramazan sona ermiş olacak. Ramazan Bayramı ise, 25 Haziran Pazar, 26 Haziran Pazartesi ve 27 Haziran Salı günlerine denk geliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, bir mesaj yayınlayarak bugün başlayan Ramazan’ı Şerif’in hayırlara vesile olmasını diledi. Ramazan ayının sadece bir oruç ayı olmadığını, kardeşlik duygularının güçlendirildiği bir ay olduğunu ifade eden Ertem; “Ramazan ayı sadece bir oruç ayı, sadece bir nefis terbiyesi ayı değildir. Yurtta, bölgemizde ve dünyada barışın sağlanmasını terörün bitmesini, şehit haberi almamayı temenni ettiğimiz bu ay kötü sözden arınma, yetim hakkına el uzatmama, yardımlaşma, dayanışma, hoşgörü, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı güçlendirdiğimiz ve kucaklaşarak bayram ettiğimiz bir aydır.

Rahmet, mağrifet ve bereketin bol olduğu bu mübarek ayda paylaşımın bizlere huzur vereceğini unutmamayı, küslük ve kırgınlıkları bitirmeyi dilerim. Bu vesile ile vatandaşlarımızın ve İslam dünyasının mübarek ramazan ayını en içten duygularla kutlar, sağlık, mutluluk ve huzur dileklerimle sevgilerimi, saygılarımı sunarım” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here