CHP’li Ertem Çiftçilerin Sıkıntılarını Meclise Taşıdı

0
83

“Hükümete Yandaş Birilerini Zengin Etmek İçin Milyonlarca Çiftçimiz Feda Edildi”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Dr. Birol Ertem, çiftçilerin son günlerde yaşadıkları sıkıntılarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Konuyu Meclise de taşıyan Milletvekili Ertem açıklamasında; “Hükümet, Ramazan Bayramı’nın son günü çıkardığı bir kararla Buğdayda ithalat vergisini yüzde 130’dan yüzde 45’e indirdi. Buna bağlı olarak serbest piyasada hasat öncesi tonu 1.250 TL olan buğday şuan 850 TL’ye düşmüştür. Yine hükümete yandaş birilerini zengin etmek için milyonlarca çiftçimiz feda edilmiştir. Buğdayda gümrük duvarı indirilerek çiftçimiz ithalatçı, tüccar ve sanayici karşısında güçsüz ve çaresiz bırakılmıştır.

Buğday üreticisi ürününü yok fiyatına satmaya zorlanırken Bakanlığın açıkladığı taban fiyatlar buğday üreticisini bir kez daha üzdü. Aynı dönemde enflasyon 11, mazot yüzde 20, gübre yüzde 12, tarım ilaç fiyatı yüzde 20 artarken, ekmeklik buğday için taban fiyat yüzde 3 arttı, Makarnalık buğdayda ise artış olmadı. Bu ülkede namusuyla ve alın teriyle çalışıp evine ekmek götürmek isteyen çiftçimizin suçu nedir?” şeklinde ifadelere yer verdi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here