İTSO’da Sigorta Acentelerine Yönelik Seminer Düzenlendi

0
132

İskenderun Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Yasin Keleş; “Sektörün Sorunları da Çözüm İçin Yapılması Gerekenler de Bellidir”

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası organizesinde, Sigorta Acentelerine yönelik bir seminer düzenlendi. İTSO Halil Şahin Meclis salonunda gerçekleştirilen seminere, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, İTSO Meclis üyeleri, İSADER Başkanı Yasin Keleş, Sigorta Acenteleri Derneği yönetim kurulu üyeleri, TOBB Sigorta Acenteleri yetkilileri ve bölgede faaliyet gösteren Sigorta Acenteleri katıldı.

Seminere konuşmacı olarak katılan TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komite Başkanı Hüseyin Kasap ve TOBB Sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez de sigorta konusunda son gelişmelerle ilgili sine vizyon destekli olarak bilgiler verdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, İTSO’nun 18. Meslek Komitesinin Bankacılar ve sigortacılardan oluştuğunu ifade ederek, her zaman sektörün faaliyetlerine destek olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini söyledi. Ugutmen; “Son yıllarda büyük bir atılım yapan sigortacılık sektörü, toplumda sigorta bilincinin yaygınlaşmasıyla ekonomideki yerini de gün geçtikçe güçlendirmektedir” dedi.

İskenderun Sigorta Acenteleri Derneği (İSADER) Başkanı Yasin Keleş toplantıda bir konuşma yaparak, derneklerinin kuruluş amacını anlattı. Derneklerinin üye sayısının 113 olduğunu söyleyen Keleş, dernek olarak bölgemizde söz sahibi olmak istediklerini kaydetti.

Sigortacılık Sektörünün, yüksek gelir seviyesine sahip ülkelerde ve bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde ekonomik kalkınma açısından son derece önemli bir kaynak olduğunu ifade eden Keleş; “Sigorta ile insanların ve kuruluşların ekonomik ve sosyal anlamda kendilerini güvende hissetmeleri sağlanmakla beraber, ülkenin mali sistemi içerisinde gerek ekonomik gerekse istihdama sağladığı katkı ile de çok önemli bir yer tutmaktadır. Sigortacılık faaliyetlerinin yapılabilmesi, sigorta bilincinin oluşturulması ve yaygınlaştırılması için biz acenteler bugüne kadar durmadan, yorulmadan çalıştık. Hala aramızda 50 yılını aşmış ve devam eden çok değerli meslektaşlarımız mevcuttur. Emeğimiz göz ardı edilemez. Sektörün daha dinamik hale gelmesi için her zaman acentelere ihtiyaç vardır.

Biz acenteler bir olmak birlik içerisinde hareket etmek istiyoruz. Sektörde yaşanılan sorunlar ve çözümünde taraf olmak istiyoruz. Alınan kararlarda yetkin olmak istiyoruz. Biz Sigorta Şirketlerinin başarısızlığının faturasının biz acentelere kesilmesini istemiyoruz. Gelir kaynağımız olan komisyonlarımızın düşürülmesini istemiyoruz.

Trafik Sigortası keselim diye bize %30 komisyon verdikleri günleri unutmamalarını, Anlaşmalı Kaza Tutanaklarının usulsüzce tutulmasına cezai yaptırımın gelmesini, Ekspere ücret ödememek için Servislere verilen onarım yetkilerinin tekrar gözden geçirilmesini, kaybettiğimiz müşteri sadakatini tekrardan kazanmak istiyoruz. Biz Zorunlu Trafik Sigortasının Sorunlu Trafik Sigortası olmaktan çıkarılmasını istiyoruz. Bunun içinde Doğrudan Tazmin Sistemini destekliyoruz. Doğrudan tazmin serbest fiyat tarifesine dönülmesini sağlayacağı gibi, Sigorta Şirketinin ve Acentenin de kalitesini ön plana çıkartacaktır. Çapraz satış içinde bize fırsat verecektir. Verilecek ek teminatlar ile poliçe primleri istenilen seviyeye de gelmiş olacaktır. Bu durum Oto Kaza branşında tek poliçeye geçişi sağlayacaktır. Sektörün sorunları bellidir ve bunların çözümü için yapılması gerekenler de bellidir” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komite Başkanı Hüseyin Kasap ve TOBB Sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez, sigorta konusunda son gelişmelerle ile ilgili katılımcılara sinevizyon destekli olarak bilgiler verdi.

Toplantı sonrası İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komite Başkanı Hüseyin Kasap’a kahve ve fincan takımından oluşan plaketi takdim ederken, İSADER Başkanı Yasin Keleş de, TOBB Sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez’e plaket takdim etti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here