CHP’li Dudu; “Hadi Oradan!”

0
98

CHP’li Dudu’dan Partilerinin FETÖ’yü Cesaretlendirdiği İddialarına Sert Yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Avukat Mevlüt Dudu, 15 Temmuz Kutlamalarında Liderleri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yok sayılmasına sert bir şekilde tepki gösterdi.

Parti olarak darbeye başından itibaren hep karşı durduklarını hatırlatan Milletvekili Dudu; “Geçen yıl 15 Temmuz’da hain bir çete devleti ele geçirmiş, devletin içinde yapılanmış, AKP genel başkanının ifadesiyle paralel yapı, bir darbe girişiminde bulundu, 249 yurttaşımız şehit oldu. Hep birlikte, hiçbir siyasi görüş farkı gözetmeksizin bu darbeye karşı durduk ve darbenin başarıya ulaşmasını hep birlikte engelledik. Bende o gece meclisteydim. O bombaların altında hepimiz vardık. Ama bugün haddini bilmez TBMM Başkanı, ana muhalefet liderini yok sayarak 15 Temmuz kutlaması yapmaya hazırlanıyor. Ben onu buradan esefle kınıyorum ve protesto ediyorum. Cumartesi günü de bu konuda ne yapılması gerektiği partimizin yetkili kurulları tarafından kararlaştırılacak ve en sert tepkiyi göstereceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın” şeklinde konuştu.

Darbeyi araştırma komisyonunun raporunu yayınladığını da söyleyen Milletvekili Dudu, raporda CHP’nin suçlanmasını da eleştirerek; “Yine bugün basına düşen bir haber; Darbeyi araştırma komisyonu raporunu yayınladı. Bu darbeyi araştırma komisyonu, darbeciler tarafından rehin alınan Genel Kurmay Başkanını dinlemedi, MİT Müsteşarını dinlemedi. Ve daha birçok darbe konusunda bilgi aktarabilecek yetkili ve etkili ismi dinlemedi. Bütün eleştirilerimize, çağrılarımıza rağmen bu yolu tercih etmedi. Bugün darbe raporunu açıklamış. Rapor şu; FETÖ’yü CHP cesaretlendirmiş… Yani kendisinin FETÖ’cü olduğu kanısı bu milletin %80’ininde 90’ında olan bir milletvekili utanmadan CHP’yi FETÖ’yü cesaretlendirmekle suçlayabiliyor. Bu asla kabul edilemez. CHP’yi ne FETÖ’yle nede başka bir terör örgütüyle yan yana getirmeye hiç kimsenin gücü yetmez. Bu lekeyi CHP’ye bulaştırmaya kimsenin gücü yetmez.

Yıllarca bu FETÖ’yle ilgili uyarıları yapan CHP, verdiğimiz araştırma önergelerini reddeden AKP… Doktor, öğretmen, hâkim, savcı, polis var FETÖ’cü, her meslekten insan var ama bir tane milletvekili yok. Ve üstelik 80-100 civarında milletvekilinin bylock listelerinde ismi olduğu iddiası yine milletin büyük bir kesiminde hâkimken, bu konuda ciddi bir şüphe varken bir tane bile milletvekili yok. En şüpheli milletvekillerinden birisi darbeyi araştırma komisyonu başkanlığı yapıyor. Sonrasında da sonuç olarak CHP’yi nerdeyse darbecilikle suçlayacak anlama gelebilecek FETÖ’yü cesaretlendirmekle suçluyor. Rahmetli İsmet Paşa’nın bir sözü var haddini bilmeyenlere; Reşat Petek’e İsmet Paşa’nın sözüyle gerekli cevabı vermek istiyorum; ‘Hadi Oradan!’” diyerek sözlerini tamamladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here