Karakaş; “Mehmetçik’in Aciz Gösterildiği Afişler Derhal Kaldırılmalıdır”

0
86

Vatan Partisi Hatay İl Sekreteri Sadık Karakaş; “Mehmetçik’in Aciz Gösterildiği Afişler Derhal Kaldırılmalıdır”

Vatan Partisi Hatay İl Sekreteri Sadık Karakaş, 15 Temmuz kutlamaları yapılırken, kutlama afişlerinde Mehmetçik’in çaresiz ve aciz gösterildiğini öne sürerek bu duruma tepki gösterdi.

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin, TSK içindeki milli, vatansever, milletine ve Atatürk ilkelerine bağlı komutanlar tarafından bastırıldığını kaydeden Karakaş, “Vatan savaşı veren Mehmetçik bu kez de afişlerle vurulmaya çalışıldı. 15 Temmuz afişlerinde Mehmetçik, çaresiz ve aciz gösterildi. Hâlbuki 15 Temmuz FETÖ darbe girişimini TSK içindeki milli, vatansever, milletine ve Atatürk ilkelerine bağlı komutanlar bastırmış ve kısa bir süre içinde ezerek adalete telsi edilmelerini sağlamıştır.

Darbe kalkışmalarını yapanlarla bu afişleri hazırlayanların yaratacağı etki aynıdır. Bu afişler kasıtlı hazırlanmışsa ihanet düzeyindedir. Hemen kaldırılmalıdır. Ordu hepimize lazımdır. Vatan, Millet ve Devlet ordusuz olmaz. Orduyu yıpratmak Emperyalizm ve onun maşalarının işine gelir” diye konuştu.

Darbeyi TSK’nın değil FETÖ’cüler tarafından yapıldığını bir kez daha yineleyen Karakaş; “Darbeyi TSK değil, Devletin bütün kurumlarına olduğu gibi Silahlı kuvvetlerde de örgütlenen FETÖ terör örgütü yapmıştır. Bir ucu emperyalizmin elinde öbür ucu dinciliğin batağındadır. Darbeyi öncelikle halkla birleşerek TSK’nın kahraman mensupları önlemiştir. Hakikati örtmek için bu tür yollara başvurmanın iktidara getirisi olmaz. Buradan kendilerini uyarıyoruz. Türkiye’nin daha çok hukuka, akla, bilime ve güçlü orduya ihtiyacı olduğu dönemde böylesine gerçeği çarpıtan afişler millet olma bilincine zarar vermektedir. Bir an önce afişler kaldırılmalıdır. Afişler, Milletin ve Ordunun el ele verdiği resimleri anlatan afişler olmalıdır” dedi.

Afişler üzerindeki bayrak logolarının da kanuna göre suç olduğunu kaydeden Karakaş; “Darbenin bastırılmasından hemen sonra;  yine AKP Belediyeleri tarafından, askeri kurumlar önüne belediye iş makinelerini ve çöp arabalarını nizamiye kapılarının önüne set olarak konduğunu hatırlıyoruz. Yine bunlar; vatansever milletimizin tepkisi üzerine apar topar çekilmişti. Devamında TSK’nın emir komuta zincirine yine müdahale edilerek aradaki bağ zayıflatılmış, hastanesi, okulları kapatılmıştır. Tamda, TSK’nın vatan savaşı verdiği bu dönemde Mehmetçik bu afişlerde çaresiz ve zayıf gösterilmeye çalışılmıştır. Bu afişler hemen kaldırılmalıdır. Millet; Gözbebeği Mehmetçiğe reva görülen bu afişlerin hesabını yaklaşan seçimlerde bulunduğu yerden indirerek cevap verecektir. Afişler üzerinde bulunan bayrak logoları bayrağı koruma kanununa göre suçtur. Derhal ilgili kurumlar (savcılıklar) yasal işlem başlatmalılar. Hazırlanan afişler hemen kaldırılmalıdır. Bu tür davranışlar içte ve dışta vatan savaşı veren TSK’nın moralini bozmaktadır” diye konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here